Fullt hus på semesterstart ved UiT

19. august var det åpning av et nytt akademisk år ved UiT. Forsvarsminister og tidligere UiT-student Ine Eriksen Søreide var hovedtaler for spente studenter.
Arnstad, Mali Anette
Published: 19.08.14 00:00 Updated: 01.09.14 10:35

Forsvarsministeren var personlig i talen sin til de nye studentene. Hun studerte jus ved UiT på slutten av nitti-tallet, og skryter av engasjerte forelesere og et godt studiemiljø, og la til noe som alle nye studenter i Tromsø merker fort: 

-  Dere kommer til å bli kjent med den vinden når man går ned fra hovedgården til UB! 

Leder for Studentparlamentet Daniel Hermansen, ordfører Jens Johan Hjort, forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og rektor Anne Husebekk ønsket alle de nye studentene velkommen til UiT. Foto: Torbein Kvil Gamst

Eriksen Søreide minnet også på hvor viktig det er å engasjere seg - i studiene og utenfor, og la til at det er lurt å begynne å lese før november kommer. Hvis ikke kan det nemlig gå galt.

Hun trakk fram de to kjennetegnene ved UiT som hun mener er viktigst: Nærhet og det internasjonale mangfoldet.

- UiT er det store i det lille. Det er nærhet til byen, til fagene og til foreleserne, samtidig som de mange internasjonale studenter bringer verden med seg hit, sa statsråden. 

Labyrinten var full av forventningsfulle studenter under åpningen. Foto: Torbein Kvil Gamst

DebutUKAs leder Maya Åsli  var konferansier. Bandet Bad County Officials spilte og sørget for god stemning. Rektor Anne Husebekk ønsket alle studentene velkommen. Det gjorde også Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort og leder av Studentparlamentet Daniel Hermansen. 

 

Se flere bilder fra åpningen på vår Facebook-side og på Flickr. 

Les reportasje fra dagen i iTromso, og intervju med studenter om hva de skal bli. 

Arnstad, Mali Anette
Published: 19.08.14 00:00 Updated: 01.09.14 10:35