Søker studenter til ministermøte

Hva er dine perspektiver på utviklingen i Nord-Norge? Nå får UiT-studenter sjansen til å møte næringsminister Monica Mæland på Næringslivsdagen Nord 27. november.
Arnstad, Mali Anette
Published: 20.10.14 00:00 Updated: 12.12.14 14:30

Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT søker i samarbeid med Næringslivsdagen Nord studenter med interesse for innovasjon, teknologi, nærings- og samfunnsutvikling til et utfordrende og begivenhetsrikt heldagsprogram.

Kanskje er det deg?

Torsdag 27. november er nemlig den årlige konferansen for næringslivet i Nord-Norge. Programmet inkluderer et stjernespekket faglig opplegg på dagen og kåringen av årets vekstbedrift på kvelden.

Her søker du!

Rundebord

I tillegg til en dag med faglig påfyll og muligheten til å møte vekstbedrifter og næringslivsledere, vil studentdeltakere på konferansen få delta på en eksklusiv og fremtidsrettet rundebords-dialog med næringsminister Monica Mæland. Målsettingen er å skape et inspirerende møte for studenter ved UiT og statsråden med ansvar for å utforme landets næringspolitikk.

- Jeg har stor tro på effektene av møteplasser som kobler landsdelens næringsliv, studenter og fagmiljø ved UiT tettere sammen. Gjennom deltakelse på Næringslivsdagen Nord får studenter ved UiT tilgang til en verdifull og annerledes læringsarena samtidig som det gir bedrifter anledning til å kommer i kontakt med fremtidig arbeidstakere, sier rektor ved UiT Anne Husebekk.

Engasjerte studenter søkes til rundebordsmøte med næringsminister Monica Mæland. Her studenter på Arbeidslivsdagen. Foto: Torbein Kvil Gamst

Innspill fra studenter

Næringsministeren selv gleder seg til å møte våre studenter: 

- Jeg opplever en tydelig fremtidstro og stå-på-holdning i Nord-Norge. Dette er en landsdel som har vekstpotensial i flere næringer slik som marine og maritime næringer, reiseliv og olje- og gassindustrien, sier Mæland. 

Hun peker på at en av hovedutfordringene Nord-Norge står ovenfor er å skaffe tilstrekkelig arbeidskraft, og at det er et av temaene hun vil snakke med studentene om.

- Også hvordan vi kan stimulere til økt innovasjon og vekstkraft i nord, vil jeg ha innspill fra studentene om, sier Monica Mæland. 

Les mer om Næringslivsdagen Nord 2014.

Les mer om hvordan studenter ved UiT kan søke om deltakelse.

Arnstad, Mali Anette
Published: 20.10.14 00:00 Updated: 12.12.14 14:30