Farger


Universitetet har sju profilfarger og en tilleggsfarge, i tillegg kan svart og hvitt brukes. Fargene er valgt for å underbygge profilens særegenhet og for å dekke et bredt spekter av behov. God balanse i det visuelle uttrykket oppnås ved å lage gode kombinasjoner av de sterkere profilfargene og den nøytrale tilleggsfargen i samspill med foto og grafiske elementer.

Klikk på fargekartet for større versjon. For pdf-versjon, klikk her.

Profilfargene består av et sett med kalde farger og et sett med varme farger. Det er mulig å kombinere de kalde og de varme fargene, men dette bør gjøres med skånsomhet slik at uttrykket ikke oppfattes som glorete. Det beste resultatet oppnås ved å velge farger som passer til tema og bilder, og holde hovedvekt på farger enten fra den varme eller den kalde delen av paletten. Kontrastfarger bør brukes i mindre mengder. Fargene kan også brukes i prosenter og i ton-i-ton graderinger. Det er ikke tillatt å bruke fargene i prosenter i navnetrekket. 

Det skal ikke brukes farger som ikke er i paletten.

Fargegjengivelse
Riktig fargegjengivelse er viktig for gjenkjennelse. Dette sikres gjennom bruk av internasjonale systemer. For trykkprosesser som offset- og silketrykk benyttes 4-farge trykk (CMYK) og Pantone Matching System (PMS). PMS brukes i hovedsak for en- og tofarge trykk. For bruk på skjerm gjelder RGB- og Hex-paletten.

De forskjellige systemene vil ikke frembringe nøyaktig de samme fargenyansene, men utvalget er gjort med omhu for å gi en så jevn opplevelse av fargene som mulig. Fargevisning på skjerm eller via prosjektør er særlig vanskelig å styre

 

Filer til nedlasting

Fargene kan lastes ned her som ASE-filer (Adobe Swatch Exchange). ASE-filene kan lastes inn i inDesign- Illustrator- eller Photoshopdokumenter. InDesign og Photoshop: Load Swatches. Illustrator: Open Swatch Library: Other Library. Filene ligger som tre ulike filer for RGB, CMYK Bestrøket og CMYK Ubestrøket.

UiT-fargekoder_RGB.ase
UiT-fargekoder_PMS_U.ase
UiT-fargekoder_PMS_C.ase

Profilhåndbok

Om ny logo og revidering av grafisk profil:

Det jobbes med å revidere og forenkle den grafiske profilen for UiT. Blant annet innebærer det at navnet vårt (UiT Norges arktiske universitet) innlemmes i logoen sammen med Hugin og Munin, slik at behovet for nåværende navnetrekk og samarbeidslogo forsvinner.

Dette arbeidet skal utføres første kvartal i 2019, og utvikling av maler og implementering vil skje etter det. Det betyr at enda så lenge vil 'vanlig' nåværende profil gjelde.

Unntaket er flater der den gamle logoen (Hugin og Munin) står helt alene uten noen andre UiT-profilelementer (navnetrekk, mønstre, farger og tekst). Dette kan for eksempel være et stempel, biler eller i samarbeid med andre organisasjoner. I disse spesialtilfellene kan ny logo brukes etter 1. januar 2019, ta da kontakt med Lars Nordmo på KSA.

Profilelementer:
Logo
Samarbeidslogo
Navnetrekk
Plassering av logo og navnetrekk
Layoutprinsipper og grid
Farger
Mønster
Papir og formater
Bilder og bildebruk
Typografi og fonter

Eksempler og maler:
Brevmaler
PowerPoint
Vitenskapelige posters
Rollups
Visittkort
3-delt folder
Diplomer / Kursbevis (innlogging)
Rapporter, publikasjoner o.l.
Oppgaveskriving, Master, PhD
Profil- og gaveartikler

Bilder:

NB!!! Du må være innlogget på nettsidene våre  for å kunne se/lese om disse tjenestene:

Fotoweb, UiT sitt nye bildearkiv (Under oppbygging)
Colourbox - Illustrasjonsbilder fra byrå
Bildearkiv - Ola Røe

Andre:

Omtale av UiTs geografi (studiesteder)

Campuskart - Kart med beskrivelse og bygg (pdf)

 

Til toppsiden for grafisk profil