Error rendering component

GEO-Alumni etablert

Hva kunne passet bedre enn at alumniforeningen ved IG ble dannet samme år som UiT feirer sitt 50-årsjubileum? Det første treffet ble holdt 7. september med rundt 30 deltakere, der både faglig og sosialt innhold stod på programmet
Mortensen, Kai
Published: 21.09.18 00:00 Updated: 21.09.18 15:53

GEO-Alumni er en forening for alle som har fullført mastergrads-, hovedfags-, doktorgrads- eller sivilingeniørutdannelse ved Institutt for geovitenskap (tidligere Institutt for geologi og før det igjen Institutt for biologi og geologi)  ved UiT Norges arktiske universitet. 

Hensikten er å nyttiggjøre seg av og utvide sine nettverk for såvel tidligere som nyutdannede studenter og holde en dialog med næringsliv og andre institusjoner. I sin logo har UiT Odins ravner Hugin og Munin, som fløy ut om dagen og kom tilbake på kvelden for å bringe siste nytt til den norrøne guden. Slik bør også en utdanningsinstitusjon fungere for å være i takt med tiden og samfunnet rundt seg.

Det faglige programmet ble åpnet ved at instituttleder Matthias Forwick ønsket velkommen og tok for seg instituttet i fortid, status i nåtid og en kikk inn i hva fremtiden vil bringe. Førsteamanuensis Sabina Strmic-Palinkas fortalte om mineralsatsningen ved IG, som faller sammen med det grønne skiftet. Professorene Karin Andreassen og Alfred Hanssen holdt foredrag om henholdsvis CAGE og ARCEx. 

Arild Seim tok forsamlingen nedover «memory lane» på en billedlig og humoristisk måte, med mange gode historier fra studentlivet på 70-tallet som framkalte mye latter fra salen. Rektor Anne Husebekk kom på overraskelsesbesøk og ga sine lykkeønskninger til alumniforeningen, hvor etableringen passer som hånd i hanske med UiTs 50-årsjubileum.

Foreningen ble så formelt stiftet, med vedtekter og et styre på fem personer. Deretter var det duket for den sosiale biten, hvor minglingen fortsatte og Eide Handel serverte grillmat. Da er det bare å se fram til nye treff og nye studentkull i framtiden!

Instituttleder Matthias Forwick ønsket velkommen og åpnet den faglige delen. Foto: Kai Mortensen
Rektor Anne Husebekk kom på besøk. Foto: Kai Mortensen
Prof. Alfred Hanssen. Foto: Kai Mortensen
Førsteamanuensis Sabina Strmic Palinkas. Foto: Kai Mortensen
Prof. Karin Andreassen. Foto: Kai Mortensen
Med mye humor fortalte Arild Seim om studentlivet på 70-tallet. Foto: Kai Mortensen
Sigvart Bjerkenes tok hovedfag i 1975, her omkranset av Maren Lund Andresen og Ole Jakob Hegelund som begge ble ferdige med masteren våren 2018. Foto: Kai Mortensen
Mingling før middag. Foto: Kai Mortensen
Eide Handel stod for grillingen. Foto: Kai Mortensen
Det nyvalgte styret for GEO-Alumni: Maren Lund Andresen, Liv Plassen, Torbjørn Dahlgren, Flemming Kjeilen Eilertsen og Ole Jakob Hegelund. Foto: Kai Mortensen

We can recommend