spring 2020:    BIO-2507 Fiskeribiologi - 10 stp

Application deadline

Søknadsfrist enkeltemner: 1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret. Dette gjelder kun opptak til enkeltemner.

Type of course

Emnet er obligatorisk for studenter på bachelorprogrammet  i Fiskeri- og havbruksvitenskap med studieretning innen ressursforvaltning. Valgemne for studenter på bachelorprogrammene for Biologi, klima og miljø og Miljøledelse og forurensningsbiologi. Emnet kan tas som enkeltemne.

Admission requirements

Generell studiekompetanse + REALR2

Søknadskode 9336 enkeltemner i realfag.

Det er et krav om grunnleggende kunnskaper i biologi og økologi fra høgskole eller universitet. Grunnleggende kunnskaper i kjemi og matematikk er en fordel.


Course overlap

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

BIO-3557 Fiskeriøkologi 2 stp

Course content

Emnet gir en innføring i fiskeribiologiske arbeidsmetoder for beregning av fangstutbytte fra fiskebestander. Livsløp og beskatningshistorie for våre viktigste fiskebestander blir gjennomgått. Det gies en gjennomgang av faktorer som bestemmer variasjoner i fangstutbytte fra fiskebestander; individvekst, dødelighet og rekruttering. Metoder for måling og beregning av disse elementene blir gjennomgått, og det gies et innblikk i flerbestandsforskning og flerbestandsinteraksjoner. Teknikker for innsamling av materiale, aldersanalyse og anvendelse av statistiske metoder blir demonstrert. Studentene skriver en teoretisk semesteroppgave.

Objective of the course

Studentene skal;
  • forstå hvilke prosesser (individvekst, rekruttering, naturlig dødelighet, fiskedødelighet) som virker inn på avkastning til en fiskebestand
  • forstå grunnlaget for moderne bestandsanalyse, hvordan enkeltprosessene settes sammen
  • kunne gjennomføre og rapportere i en semesteroppgave en bestandsanalyse basert på data fra individvekst, antall i hver årsklasse i fangstene
  • kunne forklare muntlig de viktigste fiskebestandenes biologi og historiske bestandsutvikling.

Language of instruction and examination

Norsk

Teaching methods

Forelesninger, seminarer og datalab.

Final exam

The course is closed and the last opportunity to take the exam after this semester is spring 2021

Please see this web site for more information

Assessment

Muntlig eksamen (60 %), semesteroppgave (40 %). Bokstavkarakterer, A-E.F er ikke bestått.

Kontinuasjons eksamen:
Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet. Kontinuasjonseksamen består av muntlig eksamen og samme semesteroppgave som ved ordinær eksamen, med mulighet for forbedring.