LIFE IS LIVED SO MANY PLACES - PREMIERE PÅ EKSAMENSFILMER I VISUELL ANTROPOLOGI

Ni filmer. Fire kontinenter. Hver film en hel verden...

 

 

(ENGLISH - check out the link in the right menu)

Studenter i Visuell Antropologi gjør flere månder med feltarbeid i lokalsamfunn rundt om i verden. Under disse feltarbeidene brukes kamera som verktøy for oppdagelse og for å ta opp materiale til eksamensfilmen. I år som tidligere år innviterer vi til premiere fest på Verdensteateret der alle filmene vises offentlig. 

Kort om filmene:
Først får vi se en film som portretterer en blind mann som er den eneste kristen i en flyktningeleir i utkanten av området Boko Haram herjer. Neste handler om nomader fra den Sentralafrikanske republikk som tvinges til å bosette seg i en landsby på grunn av krigshandlinger. Så en film om gatebarn som lever av å samle søppel. En fjerde handler om en kvinne som produsere tradisjonelt hirseøl og skaper et møtested i nabolaget mens hun venter på at drømmejobben som lærer skal innfris. Begge disse fra en by i Nord Kamerun. En film handler om Egyptisk diaspora i Berlin. En annen om kulturelle entrepenører og etnisk vitalisering av ei minoritetsgruppe Ecuador. Så viser vi en film om muslimske menn som er turistguider i en Orangutang park i Indonesia. Vi har også en film om en katolsk menighet som bruker animistiske objekter i sin praksis helt nord i Kamerun. Og til slutt en film viser ei teatergruppes velkomst av migranter i Ngaoundéré. (Filmsynopsis ligger i menyen til høyre)

Årets visning har filmer laget av master studenter som tar studiet her i Tromsø, og av studenter som kommer fra to universitet vi har et samarbeidsprosjekt med i Nord Kamerun (Det Diku finansierte VISCAM prosjektet: https://site.uit.no/viscam/)


Velkommen! Vi gleder oss til å vise filmene til et publikum

Smittervern reglene overholdes!
Pga av Korona situasjonen er det begrenset med biletter/plass. Kom i god tid

Gratis adgang

 

 

When: 17.06.20 at 17.00–23.00
Where: VERDENSTEATERET
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Link: Klikk her
Contact: Trond Waage
E-mail: trond.waage@uit.no
Add to calendar