Error rendering component

UiT i Narvik med stort kurs-slipp

UiT i Narvik starter opp en rekke ekstraordinære kurs og studier i løpet av høsten. ­– Vi ønsker å bidra med et tilbud om kompetanseheving til de som er berørt av koronapandemien, sier dekan Bjørn Solvang ved IVT-fakultetet.

Eidum, Espen Viklem
Published: 01.07.20 00:00 Updated: 01.07.20 12:41
Narvik

UiT i Narvik vil tilby en rekke ekstraordinære kompetansegivende kurs i løpet av høsten.
En ekstraordinær bevilgning på om lag 3,5 millioner kroner ligger i bunnen for tilbudet, som nå gjøres tilgjengelig ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) ved UiT i Narvik. 
– Du kan gjerne si at vi omstiller oss for å tilby etter- og videreutdanningskurs til et næringsliv og enkeltmennesker som også er i omstilling. På denne måten kan man bruke det som er en tøff periode for mange til å etterfylle kompetansesekken. Tilbudet kan bidra til at den enkelte står bedre rustet i arbeidslivet i årene som kommer, sier Solvang.
Kursene er nettbaserte og en del av disse er videreutdanninger med studiepoeng. Noen av kursene er søkbare nå, andre vil være søkbare i løpet av kort tid. Byggeplassledelse, Kontraktsrett i byggebransjen, Drift av kraftsystemer og Industriell LEAN-metodikk er noen av kursene som tilbys fra IVT-fakultetet.
Det ekstraordinære tilbudet omfatter også seks åpne nettbaserte kurs for bygg- og anleggsnæringa, der det undervises i VA-teknikk, grunnleggende betongteknologi, betongelement, landmåling, bergverk og bygningsinformasjonsmodellering.

Også flere av UiTs øvrige fakulteter tilbyr kurs denne sommeren og høsten. Du finner en oversikt over uniersitetets ekstraordinære kurs og studier 2020 her. Kursene vil være søkbare på UiTs EVU-web.

UiT har også ordinære kurs, emner og studier som kan være relevante for personer som er permittert eller står uten jobb i forbindelse med korona-krisen. Flere av UiTs studier vil ha ledige studieplasser i slutten av juli, og være søkbare via Samordna Opptak sine nettsider.