Kort og godt digitalt om barn og unges psykiske helse og barnevern

Illustrasjons-/bannerbilde for Kort og godt digitalt om barn og unges psykiske helse og barnevern

Korte introduksjoner til tema som RKBU Nord underviser i, forsker på og jobber med. Snuttene passer godt for deg som møter barn, unge og deres familier i ditt arbeid, eller er for deg som er interessert i temaene.

Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, -psykisk helse og barnevern (RKBU Nord) er et institutt ved Det helsevitenskapelige fakultet som driver med forskning, undervisning, tjenestestøtte og fagutvikling innen barn og unges psykiske helse og barnevern. RKBU Nord er ett av fire regionale sentre og holder til i Tromsø ved Det helsevitenskapelige fakultet på UiT Norges arktiske universitet.

Ønsker du tjenestestøtte på din arbeidsplass, eller vil vite mer om RKBU Nord? Les mer på våre sider: rkbunord.uit.no

Svein Arild Vis er førsteamanuensis ved RKBU Nord.

Filmen gir en oversikt over hva prosjektet barnevernets undersøkelsesarbeid handler om og hvordan vi har gått fram for å kunne svare på hva som skal til for å sikre kvalitet i barnevernets undersøkelsesarbeid.

Lenke til dette prosjektet finner du her.

 

 

Jeanette Skoglund er førsteamanuensis ved RKBU Nord.

Dette er en kort film med informasjon om undervisningstilbud om slektsfosterhjem for ansatte i kommunene. Les mer om temaet slektsfosterhjem her og her.

 

Lovise Grape er stipendiat ved RKBU Nord.

Filmen gir et lite innblikk i hva en høykonflikt kan være, hvilke konsekvenser den kan ha for barn og unge, og hva barn og unge trenger. Den gir også et lite innblikk i mekling på familievernkontoret som foreldrene må møte på, og som barna kan være med på.

 

Mariann Bellika Hansen er universitetslektor ved RKBU Nord.

Filmen har fokus på den hvilken betydningen det kan ha for barn og unge og vokse opp i familier med vedvarende lav inntekt. Foreleser vil også argumentere for hvorfor det er viktig at dette temaområdet har en sentral plass i det forebyggende arbeidet rettet mot barn, unge og familier.

Les mer om temaet her.

 

  

Starts: 24.09.20 at 09.10
Ends: 11.10.20 at 23.59
Where: Digitalt
Location / Campus: Digital
Target group: Employees, Students, Guests, Invited, Unit
Contact: Mariann Schjølberg Karlsen
Phone: 77 64 58 73
E-mail: mariann.s.karlsen@uit.no
Add to calendar