Zoom i undervisningen - "Bruk av lyd og digital lupe"

“Zoom i undervisningen” er en liten møteserie hvor det demonstreres hvordan Zoom kan brukes som et verktøy i undervisningen. Det er erfarne pedagoger som viser frem sine metoder. Målgruppen er først og fremst undervisere, men også andre interesserte.

Uninett inviterer til foredrag i uke 51 om bruk av Zoom i undervisning rettet mot undervisere.

Tema

  1. Hvordan formidle lyd via Zoom (eks. fuglesang) Zoom har et innebygget filter optimalisert for stemme hvor bakgrunnstøy fjernes. Smart ikke sant? Jo, i de fleste tilfeller så er det en super løsning, men skal du formidle sang og instrumenter vil filteret skape trøbbel. I presentasjonen tar jeg kort og greit for meg hvordan man slår av filteret for å bevare originallyden. Jeg kommer også med tips til mikrofonoppsett og illustrerer bruken med utgangspunkt i mitt fagfelt zoologi hvor jeg har formidlet fuglesang live til studentene.
  1. Hvordan formidle små detaljer via Zoom (bruk av digital lupe) I blant kan det være behov for å formidle små detaljer "live", detaljer som ikke fanges opp av webkamera. Dette kan løses ved å bruke den innebygde funksjonen i Zoom for deling av ett ekstra kamera. Her tar jeg utgangspunkt i mitt eget fagfelt zoologi, hvor jeg demonstrerer bruk av lupe i Zoom. Metoden kan benyttes på andre typer kamera som dokumentkamera eller annet kamera du har for hånden.

Om foreleseren

Ronny Steen er Ph.D. i økologi ved NMBU. Han jobber for tiden som førstelektor ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, og i tillegg er han ansatt på Læringssenteret ved NMBU.  Gjennom bruk av moderne teknologi har han utviklet en læringsform som har vært godt mottatt av studentene.

Påmelding

Krever registrering. Gjør det her!

Etter registrering vil du motta en registreringsbekreftelse med personlig lenke for deltakelse.

When: 16.12.20 at 13.00–14.00
Where: Zoom
Location / Campus: Digital
Target group: Employees
Responsible:
Add to calendar