Internasjonalt seminar: Barentssamarbeidet - fortsatt relevant i 2021?

Målet er å sikre fred og stabilitet i nordområdene.

Siden 1993 har Barentssekretariatet finansiert norsk-russiske samarbeidsprosjekter i Barentsregionen.

Torsdag 11. mars, kl 19:00 - 20:30
Nettseminar: Facebook/Internasjonalt Seminar

Barentssamarbeidet er formalisert mellom Russland, Finland, Sverige og Norge, og det overordnede målet er å sikre fred og stabilitet i nordområdene.

Prosjektene strekker seg over alle samfunnsområder, fra kultur og idrett til næring og miljø. I 2019 deltok over 30 000 personer i prosjekter støttet av Barentssekretariatet, hvorav de aller fleste var fra Nord-Norge og Nordvest-Russland. Vi spør:

  • Hva er status for Barentssamarbeidet i dag?
  • Hvilken betydning har kontakten og samarbeidet hatt for norsk-russiske relasjoner så langt?
  • Hvilke utviklingstrekk kan vi ane konturene av for tiden framover?

Arrangementet er en del av Menneskerettighetsuka i Tromsø

Innledere:

  • Marit Jacobsen. Nestleder i Barentssekretariatet. Jacobsen er utdannet jurist og har mellomfag i russisk. Hun har jobbet i fire år ved det norske generalkonsulatet i Murmansk og de siste fire årene i Barentssekretariatet hvor hun er nestleder og ansvarlig for prosjekter innen sivilt samfunn og høyere utdanning.
  • Gunnar Rekvig. Førsteamanuensis Institutt for reiseliv og nordlige studier - UIT - Norges arktiske universitet. Gunnar Rekvig har en doktorgrad i Internasjonale og regionale studier fra Tokyo University of Foreign Studies og en mastergrad i Peace and Conflict Transformation fra fredsenteret ved UIT - Norges arktiske universitet.
  • Møteleder: Ole Gunnar Solheim, region leder Amnesty International

Arrangeres i samarbeid med Amnesty International

 

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

When: 11.03.21 at 19.00–20.30
Where: Nettseminar
Location / Campus: Digital
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Responsible: Håkon Fottland
Add to calendar