Internasjonalt seminar: Matsikkerhet og korona - kan vi forebygge en ny pandemi?

Virus med zoonotisk opphav har ført til flere alvorlige sykdommer; meslinger, difteri, tuberkulose og svineinfluensa

SARS-CoV-2-viruset har zoonotisk opphav, som vil si at den ble overført fra dyr til mennesker.

Torsdag 18. mars, kl 19:00 - 20:30
Nettseminar: Facebook/Internasjonalt Seminar

Overføring av smittestoffer kan komme av direkte kontakt med smittebærende dyr eller igjennom konsum av kjøtt, melk og egg.

Slike hendelser har også tidligere gitt opphav til flere alvorlige sykdommer, som meslinger, difteri, tuberkulose og svineinfluensa. Til ukens Internasjonal seminar spør vi:

  • Hvordan oppstår og sprer zoonotiske sykdommer seg?
  • Er pandemier et menneskeskapt problem?
  • Finnes det løsninger for å unngå framtidige pandemier?

Innledere:

  • Siri Martinsen. Veterinær. Martinsen er en veterinær med utdanning fra Norges Veterinærhøyskole og leder i organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter. Hun har også publisert en rekke artikler om kjøttindustriens kobling til pandemier
  • Jostein Jakobsen. Forsker, Universitetet i Oslo. Jostein Jakobsen er forsker ved Senter for utvikling og miljø ved UiO. Hans faglige interesser inkluderer å bruke perspektiver fra politisk økologi for å studere mat og jordbruk
  • Jens Tuider. Direktør, ProVeg. Tuider er internasjonal direktør i ProVeg International, en global organisasjon for matbevissthet, som jobber for et bærekraftig matsystem. Han er en av forfatterne av ProVeg sin Food & Pandemics Report, som bl.a. fikk støtte fra FNs miljøprogram.
  • Møteleder: Vanessa Brall, leder i Grønn Framtid

Arrangeres i samarbeid med Grønn Framtid

 

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

When: 18.03.21 at 19.00–20.30
Where: Nettseminar
Location / Campus: Digital
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Responsible: Håkon Fottland
Add to calendar