Mediestudenter produserer TV-sendinger under Finnmarksløpet

Skal sende Finnmarksløpet på nett-TV døgnet rundt ei drøy uke. Fredag denne uka startet Europas lengste hundeløp hvor studenter fra UiT får praksis i redigering og direktesending av TV.

Mediastudenter Alta Finnmarksløpet
KLARE TIL INNSATS: Skule Sigurd Isaksen, Synne Jakobsen, Sivert Kvernsjøli Heide og Tobias Gravdal Elvik Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 11.03.22 14:30 Oppdatert: 11.03.22 19:27
Arktis Kunst og kultur Om UiT Studentliv / Studier Alta

UiT-studentene ventet tålmodig på å få proffenes innføring i bruken av det tekniske sendeutstyret. Og mens de ventet kunne karmøyværingen Tobias Gravdal Elvik, bergenseren Synne Jakobsen, porsangerværingen Skule Isaksen og verdalingen Sivert Kvernsjøli Heide bistå med montering av kontorutstyr til «kommentatorbua» til mediebedriften iFinnmark.

TV-kamera Student praksis
KAMERAMANN: Skule Sigurd Isaksen trakterer TV-kameraet til iFinnmark. Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT

Virkelig god mulighet

Bedriften gir studentene ved medieproduksjonsstudiet ved UiT en fantastisk mulighet til å lære direktesendinger på TV i praksis.

Alle de fire er førsteårsstudenter ved bachelorstudiet i medieproduksjon.

Les mer om studiet og søk om plass her!

– Vi har vært med på riggingen av vårt utendørsstudio, så har vi fått fotografere med både video og stillbilder og intervjue flere av kjendisene som skal delta, som for eksempel Thomas Wærner og en som ikke er ukjent for folk flest, Lars Monsen. Alle oppgavene vi får fra Finnmarksløpet og iFinnmark gir oss mulighet til å lære veldig mye, sier Skule Isaksen fra Porsanger.

Allsidig

– Jeg kom inn her på studiet etter at vi flyttet hit til Alta, egentlig skulle jeg studere og arbeide i Bergen, men nå er jeg glad for å kunne studere og få allsidige arbeidsoppgaver samtidig, sier Synne Jakobsen.

portrett student
KLAR TIL OPPDRAG: Synne Jakobsen fra Bergen synes de lærer mye nyttig. Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT

Hun er også ansatt ved UiT som vitenskaplig assistent for forskningsprosjektet TRUCOM – som driver følgeforskning på Sannhets- og fornorskningskommisjonen.  

– Dette er et skikkelig allsidig studium, og selv om vi akkurat nå skrur sammen kontormøbler, så er det vel et faktum at alle en eller gang i livets fase skal innom både Ikea og Jysk, så dette er ikke bortkastet, sier hun med et smil.

Løser oppgaver

Studentene forklarer at de som et lag, forsøker å løse oppgavene de får – og de synes selv at dette går bra.

Student portrett
NYTTIG PRAKSIS: Det er Tobias Gravdal Elvik fra Karmøy helt klar på. Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT

– Vi får innsikt i hva som skal til for å komme på lufta med en TV-sending og får verdifull praktisk erfaring, sier karmøyværingen Tobias Gravdal Elvik.

student medieproduksjon
BRA SAMARBEID: Sivert Kvernsjøli Heide fra Verdal roser mentorene for god kunnskapsformidling. Foto: Jørn Berger-Nyvoll/UiT

– Jeg synes vi jobber bra sammen som et lag og det er all mulig grunn til å skryte av våre mentorer hos iFinnmark, Stian, Arnfinn, Roy Arthur  Per Erik fra Glåmdalen og Per fra Amedia utvikling. De stiller opp for oss og vi lærer noe matnyttig hele tiden, sier verdalingen Sivert Kvernsjøli Heide.

 

 

Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 11.03.22 14:30 Oppdatert: 11.03.22 19:27
Arktis Kunst og kultur Om UiT Studentliv / Studier Alta
Vi anbefaler