Error rendering component

Anchorage-ansatte ble imponert

Forleden hadde flere UiT-campus besøk fra Alaska Pacific University i Anchorage. Ved UiT i Alta lot de seg imponere over måten internasjonale utvekslingsstudenter blir tatt imot på.

ledelsen besøk Alaska
CAMPUSMØTE: Campusleder ved UiT i Alta, Rune Sundelin og viserektor for UiT, Bente Haug flankerer her gjestene fra Alaska, viserektor Hilton Hallock og utvekslingskoordinator Robin S. Brooks (t.v) Photo: Natalia Kononova/UiT
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Published: 01.09.22 14:00 Updated: 01.09.22 12:52
Arctic Sustainability About UiT Tourism Studentliv / Studier Tromsø Alta

Natalia Kononova som er seniorrådgiver og nasjonal koordinator for UArctics utvekslingsprogram «North2North» forteller at viserektor Hilton Hallock og utvekslingskoordinator Robin S. Brooks har vært svært fornøyde med besøket hos UiT. Institusjonen de representerer, Alaska Pacific University i Anchorage, er en aktiv partner i UArctic og North2North-programmet.

 Samskipnaden imponerte

– De ville se på studentfacilitetene knyttet til campus i Alta og forteller i ettertid til meg at de var imponerte over det arbeidet som Studentsamskipnaden og fadderstyret gjør for å legge til rette for nye utvekslingsstudenter. I USA finnes ikke et liknende system, sier Kononova.

besøk samskipnaden Alta fra Alaska
IMPONERTE: Viserektor Hilton Hallock og utvekslingskoordinator Robin S. Brooks fra Alaska Pacific University fikk en grundig gjennomgang av Samskipnadens tilbud fra bomiljøkoordinator Ingvild Strifeldt Arntzen. Foto: Natalia Kononeva/UiT

Hun forteller at de to Anchorage-ansatte fikk orienteringer fra institutt for reiseliv og nordlige studier og idrettshøgskolen, de fikk se studentboligene, felleskjøkken, badstuen og også familieboligene som Samskipnaden tilbyr. Salatbaren og interiøret i Samskipnadens kantine falt spesielt i smak hos gjestene. De ble også orientert av campustinget om studentdemokratiet og hvordan det blir lagt til rette for nye studenter, også dem som er på utveksling. Anchorage-representantene møtte ledelsen for campus Alta, både viserektor Bente Haug og campusleder Rune Sundelin, som orienterte om tilbudene ved campus.

 

 

– Konklusjonen fra Hallock og Brooks etter å ha spist lunsj sammen med studentene i kantina, etter å ha vært på helleristningsfeltene i Hjemmeluft, sett hvordan folk flest bor og lever i Alta og Finnmark, er at de svært gjerne vil tilby utveksling til Alta til sine studenter. De oppsummerer også med at så vel klima som levesett er sammenliknbart i Anchorage og Alta, sier Natalia Kononova.

Og går det som ledelsen ved UiT ønsker vil det bli mulighet for faglig utveksling og studentutveksling fra UiT til Anchorage.

 

 

Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver