Norges første professor innen alternativ behandling

– Alternativ behandling trenger forskning ledet av høykompetente forskere.
Øvreberg, Elisabeth
Published: 05.02.16 00:00 Updated: 05.02.16 10:58
Tromsø

Frauke Musial, forskningsleder,
NAFKA.
Foto: Christel Slettli Hansen, Nifab.no

Skrevet av: Christel Slettli Hansen

Det sier direktør ved NAFKAM, Vinjar Fønnebø, som er svært  fornøyd med å ha en ny professorstilling tilknyttet senteret ved UiT.

Denne uken takket nemlig Frauke Musial ja til stillingen som professor innen helsetjenesteforskning - alternativ behandling ved NAFKAM.

Utdannet psykolog

Frauke Musial er utdannet psykolog, med fokus på psykobiologi og psykofysiologi. Hun er særlig opptatt av hvordan følelser påvirker hjernen og/eller biologiske markører som blodtrykk og puls. Musial vært ansatt som forskningsleder på NAFKAM siden 2011. Hun kom da fra en stilling som forskningsdirektør ved universitet i Duisburg-Essen, ved avdeling for integrativ medisin og naturopati.

– Det er selvfølgelig meget gledelig å være landets første professor innen alternativ behandling, sier Musial.

– Attraktiv arbeidssted for meg

– NAFKAM er den eneste institusjonen i Europa som får offentlig finansing for å forske på dette fagfeltet, noe som gjør dette til et meget attraktivt arbeidssted for meg. De siste årene har en samlet NAFKAM-stab gjort en solid innsats med å forske på og informere om alternative behandlinger, og jeg gleder meg til å fortsette på dette arbeidet.

Fønnebø gleder seg til videre samarbeid med Musial.

– Alternativ behandling trenger forskning ledet av høykompetente forskere. Professor Musial har vist gjennom sin karriere at hun holder et internasjonalt høyt forskningsnivå, og NAFKAM har dermed ytterligere befestet sin rolle på feltet, sier Fønnebø.

NAFKAM - Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin - har det nasjonale ansvaret for forskning på og informasjon om alternativ behandling. - See more at: https://uit.no/om/enhet/forsiden?p_dimension_id=88112#sthash.mSmZO8PZ.dpuf
Øvreberg, Elisabeth
Published: 05.02.16 00:00 Updated: 05.02.16 10:58
Tromsø