Søker studenter: – Dette er en kjempemulighet

Vil du knytte verdifulle kontakter og få en større sjanse på jobbmarkedet? Da bør du søke om å få bli med på Peter F. Hjort-seminaret.
Torsøe, Mathilde
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Mathilde Torsøe
Published: 20.02.18 13:30 Updated: 22.02.18 09:47
Tromsø

21. mars arrangerer UiT Peter F. Hjort-seminaret for fjerde år på rad. Her fra et tidligere seminar. Foto: Lars Åke Andersen

Peter F. Hjort-seminaret har som har mål å skape tettere bånd mellom UiT Norges arktiske universitet og næringslivet i regionen, og går av stabelen i Tromsø 21. mars. 

Arbeidsøktene som arrangeres under seminaret tar for seg temaer som er høyaktuelle i Tromsø og landsdelen for øvrig. Årets arbeidsøkter har titlene:

  • Sjømatnæringas omdømme
  • Skole, universitet og partnerskap
  • Et varmere Arktis: konsekvenser for næringsliv, forskning og utdanning
  • Nye teknologier: digitalisering og intelligent produksjon
  • Helse og velferd: varsel om ei mulig krise – har vi løsningene?
  • Et nytt Nord-Norge: hvordan håndtere grunnleggende endringsprosesser?

Flere aktører fra lokalt arbeids- og næringsliv deltar på arbeidsøktene, og fem UiT-studenter får plass på hver økt. Næringslivsaktørene skal holde korte foredrag, men det meste av tida skal gå til diskusjoner om sentrale utfordringer der forskning, næringsliv og det offentlige kan jobbe tettere sammen. Her er også studentene en viktig brikke.

– Vi lover et spennende og utfordrende dagsprogram, sier Ingfrid Fossbakk, rådgiver ved Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT.

I år arrangerer UiT for første gang en workshop i Tromsø kvelden før, slik at studentene i større grad kan bli kjent med næringsaktørene før de møter opp på selve seminaret. 

Ingfrid Fossbakk, rådgiver ved Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT, forteller at årets studentprogram under seminaret er utvidet. Foto: Mathilde Torsøe

– For studentene er dette en kjempemulighet til å knytte verdifulle kontakter. På workshopen vil studentene og arbeidslivsaktørene bli plassert sammen på ulike bord og få oppgaver knyttet til arbeidsøktene dagen etter, sier Fossbakk. 

Her blir det trolig også matservering. Det er ventet over 250 deltakere på selve Peter F. Hjort-seminaret. 

– Med såpass mange deltakere er det veldig greit å ha noen kjente fjes. Da blir det lettere å bidra under seminaret, sier Fossbakk og smiler. 

Sterkt ønske om å møte studentene

UiT og Studentparlamentet, som i stor grad har bidratt til årets studentprogram under seminaret, håper at flest mulig studenter vil søke om å bli med. Det er plass til 30, og alle vil få invitasjon til workshopen. 

– Arbeidsøktene tar for seg utrolig spennende temaer. De er såpass brede at de trolig vil passe til nær sagt hvilken som helst utdanning ved UiT. Jeg tror det blir veldig god stemning under workshopen, sier Aleksander Berget, nestleder i Studentparlamentet.

Den skal holdes i Champagnekantina i Breivika, og studenter fra Musikkonservatoriet vil stå for underholdningen. 

– På Peter F. Hjort-seminaret får studentene bli med på faglige drøftinger om temaer som er relevante for deres studier. Dette har tidligere studenter fått veldig utbytte av. Å delta kan gi ideer til bachelor- og masteroppgaver. Arbeidslivet har et sterkt ønske om å møte studenter, de vil blant annet høre deres perspektiver på mulige løsninger og utfordringer i arbeidslivet, sier Fossbakk. 

Aleksander Berget, nestleder i Studentparlamentet, har selv fått et stort utbytte av å delta på Peter f. Hjort-seminaret. Foto: Mathilde Torsøe

Berget mener studentene vil få en god sjanse til å få vist fram kompetansen sin på workshopen.

– Her vil vi at studentene skal utfordre næringslivet, og motsatt. Det UiT-studentene ønsker seg mest er tettere kontakt med næringslivet. Det viser blant annet Kandidatundersøkelsen. Dette skal gå som en rød tråd gjennom workshopen og seminaret dagen etter. 

Representanter fra Sjømat Norge, Hurtigruten, Statoil og advokatfirmaet Selmer AD er blant de som vil være til stede under arbeidsøktene.

Frokostseminar for alle

Fossbakk og Berget ønsker studenter fra alle UiTs fagfelt og årstrinn velkommen til å søke. Søknadsfristen er 4. mars. 

– Både vi og fagmiljøene vil gjerne også se studenter fra andre studiesteder enn Tromsø. De kan kontakte oss, så undersøker vi mulighetene for å få få reise og opphold dekket, sier Fossbakk. 

Berget var selv med på Peter F. Hjort-seminaret som student for to år siden, og fikk mye ut av det.

– Jeg fikk faktisk aller mest ut av å gå på arbeidsøkter som ikke passet umiddelbart inn i mitt studieområde - det ga meg et helt nytt perspektiv på arbeidslivet og på hva jeg kunne jobbe med. Frokostmøtet på selve seminardagen fikk jeg også veldig mye ut av. Her fikk jeg stilt mange spørsmål til de ulike næringslivsaktørene, sier han.

Også i år arrangeres det frokostmøte. Dette er åpent for alle, og frokost blir servert. Studentene som ønsker å delta må skrive et kort motivasjonsbrev og legge ved CV-en sin. 

– Vi ønsker at studentene gjør noen refleksjoner om hvorfor de vil delta, litt om utdanningsbakgrunnen sin og hvilken arbeidsøkt de vil være med på. Vi stiller ingen faglige krav eller karakterkrav, sier Fossbakk. 

Brevet må merkes med STUDENT HJORT-SEMINARET og sendes til pfhjort@uit.no

Fra en av arbeidsøktene under fjorårets seminar. Foto: Lars Åke Andersen
Torsøe, Mathilde
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Mathilde Torsøe
Published: 20.02.18 13:30 Updated: 22.02.18 09:47
Tromsø