Viser fram UiT-forskning på Nordlysfestivalen


Nordlysfestivalen er i år arena for et forskningsprosjekt som stipendiater og ansatte ved Musikkonservatoriet ved UiT står bak. I tillegg blir det flere andre konserter med studenter og ansatte som utøvere.

Jon Marius Aareskjold har komponert musikkinstallasjonen Sound of Light som er basert på soniske gjengivelser av nordlyset.
Førsteamanuensis i musikkteknologi ved UiT, Jon Marius Aareskjold-Drecker, har komponert musikkinstallasjonen Sound of Light som er basert på soniske gjengivelser av nordlyset. Åpningen av installasjonen skjer torsdag 23. januar. Foto: Anneli Drecker

UiT og Nordlysfestivalen har samarbeidet gjennom hele festivalens 33-årige historie. Blant annet har studenter og ansatte ved Musikkonservatoriet ved UiT vært utøvere på en rekke konserter. 

– Nordlysfestivalen er svært glad for det gode samarbeidet vi har hatt med UiT i alle disse årene, sier direktør for Nordlysfestivalen, Line Fusdahl.

– Festivalen er et flott eksempel på hvordan studentene våre får mulighet til samhandling med avtakerfeltet på en måte som er berikende for alle parter, sier prorektor for utdanning ved UiT, Wenche Jakobsen. 

– Nyskapende og spennende

I år er Nordlysfestivalen arena for kunstforskningsprosjektet Art VAPO som stipendiater og ansatte ved Musikkonservatoriet ved UiT står bak og som er støttet av Norges forskningsråd.

– Det vil bli presentert nye komposisjoner for publikum på tre konserter i forbindelse med Art VAPO. For Nordlysfestivalen er det viktig å være en arena for det som skjer i det nordnorske musikklivet, og dette er et nyskapende og spennende forskningsprosjekt som vi er stolte over å presentere på våre scener, sier Fusdahl.

Under årets festival blir det i tillegg gratis lunsjkonserter med studenter på Skansen, gratis pubkonserter med studenter på Maskinverkstedet, UngSy med medvirkning av studenter og «Sound of Light» med blant andre førsteamanuensis i musikkteknologi, Jon Marius Aareskjold-Drecker.

– Viktig for utøverne

Instituttleder ved Musikkonservatoriet, Lillian Grethe Jensen, sier det er et viktig bidrag på veien mot det profesjonelle utøverlivet at studentene får mulighet til å spille flere konserter og møte publikum under Nordlyfestivalen. 

– Vi er stolte over å vise hvordan Musikkonservatoriet er tett på kulturbyen Tromsø. At flere av våre dyktige faglig ansatte er på plakaten under årets festival er viktig for både enheten, instituttet og den enkelte musiker, sier Jensen. 

Her møter du ansatte og studenter fra Musikkonservatoriet:
Nordlysfestivalen varer fra 23. januar til 2. februar.
På Twitter   #norgesarktiske