Peter F. Hjort seminaret 2020 - Narvik

Velkommen til Peter F. Hjort-seminaret i Narvik onsdag 18. mars 2020

For en nordvendt framtid

Kompetansebehovene i Nord-Norge er i konstant endring, og demografi, teknologi, klima og miljø er med på å prege landsdelens videre utvikling. Gjennom et innholdsrikt program fordelt på Alta, Narvik og Tromsø setter årets Peter F. Hjort-seminar fokus på et bredt spekter av temaer – der vi spør: Hvordan kan arbeids- og næringslivet og UiTs fagmiljøer i samarbeid bidra til en nordvendt framtid som kombinerer verdiskaping med bærekraftmålene?

Seminarleder: Leif-Gunnar Hanssen, UiT Norges arktiske universitet

Fokusområder i Narvik: Smart logistikk og infrastruktur

Kl 10:00-12:30 Plenum

Velkommen ved Anne Husebekk, rektor, UiT Norges arktiske universitet

Hvorfor er det nødvendig med smart logistikk og infrastruktur?

• Frode Nilsen, konserndirektør, Leonhard Nilsen & Sønner AS
  • Turid Stubø Johnsen, regionvegsjef Nord, Statens Vegvesen
  • Erik Sommerli, daglig leder, Ballangen Sjøfarm AS

Kort om:

• ArcLog-senteret (teknologisk kompetansesenter for arktiske logistikkoperasjoner)
    • Bjørn Bremer, prosjektleder, ArcLog-senteret, UiT Norges arktiske universitet
  • BA-senter i Nord (kompetansesenter for bygg og anlegg)
    • Jørn Eldby, leder, BA-senter Nord, UiT Norges arktiske universitet

Kl 12:30-13:30 Lunsj

Kl 13:30-16:00 Parallelle Workshops

• ArcLog
    • ArcLog skal sammen akademia, forskningsinstitusjoner, og relevante næringsaktører jobbe målrettet med næringsrettet forskning og kompetanseheving som kan bidra til å øke bærekraft og konkurransekraft i nordnorsk næringsliv. På denne workshopen vil vi ha et særskilt fokus på havbruksnæringen. Gjennom workshopen ønsker vi å konkretisere forskningsprosjekter utfra tidligere innspill og nye innspill som kommer i forbindelse med gruppediskusjonen.
  • BA-senter i Nord
    • Det er store byggeprosjekter innen i bygg, vei, bane, havner og flyplass i nord. Hvordan kan vi gjennom digitalisering, samarbeid i næringen, FoU og kompetansebygging, bidra til økt bærekraft og verdiskaping for lokal BA-næring?

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Vi gjør oppmerksom på to viktige konferanser i Narvik 19. mars, altså dagen etter Peter F. Hjort-seminaret:

When: 18. March 2020 kl. 10.00–16.00
Where: Quality Hotel Grand Royal