Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Audun Rikardsen - årets nordlending?

Professor ved Institutt for arktisk og marin biologi, Audun Rikardsen, er en av de nominerte til prisen "Årets nordlending" som deles ut hvert år av avisa Nordlys. Folket bestemmer hvem som får prisen.


Ellen Kathrine Bludd 02.12.2014 13:14   (Last updated: 02.12.2014 13:21)

Audun Rikardsen er en av de nominerte til "Årets nordlending" fra avisa Nordlys.

Begrunnelsen for nominasjonen er denne: "Forskeren fra Universitetet i Tromsø har på kort tid blitt en av de aller fremste naturfotografene i Norge og verden. Han har vunnet en rekke priser i inn- og utland for hvordan han skildrer naturen gjennom sine bilder. Rikardsen viser fram Nord-Norge gjennom sitt kamera på en unik måte, og blant annet har han fått svært mye oppmerksomhet for sine bilder av knølhval og spekkhoggere fra yttersida av Kvaløya."

Hvis du klikker deg inn på hovedsiden til avisa Nordlys (Link til Nordlys), så finner du Rikardsen som en av de nominerte kandidatene sammen med Mads Gilbert, Lene Marlin og mange andre. I tillegg finner du en egen artikkel om Audun Rikardsen og hans hvalbilder; enda et eksempel på hvilken god formidler Rikardsen er. Rikardsen formidler også økologisk kunnskap gjennom sine bilder og reportasjer, og er med på å sette UiT Norges arktiske universitet på kartet.  

Her kan du STEMME på "Årets nordlending".