Welcome to Faculty of Biosciences, Fisheries and Economics

News update from the BFE Faculty

What's up

Activities:

Sommerfest for ansatte ved UiT Campus Narvik - Summer party for employees at UiT Campus Narvik

Where: Oppmøte i bakgården, utenfor kantinen/In the backyard, outside the cafeteria
When: 21.06.18 15:00

All activities

News
Kick-off meeting for a new EU project BFE and its partners from Tromsø celebrated on Thursday the start of a new European Union (EU) funded project about marine resource management. The Norwegian College of Fishery Science has been involved until now in 12 EU projects and FarFish is the last one added to the family. The objective of this project is to improve the knowledge about fisheries management outside Europe and among the partners of FarFish there are Brazil, Cap Verde, Mauritania, Morocco, Senegal and Seychelles.
02.06.17

Aquaculture fast expanding globally: How can we secure a sustainable use of our oceans? New book on Aquaculture Law and Policies. 21 writers from 12 different countries have contributed.
09.12.16

Fra havets dyp til toppen av seierspallen! BFE-fakultetet gratulerer "vår egen" professor i biologi, Audun Rikardsen, med stor naturfotopris i London.
16.10.15

Limt fast på Svalbard! Ikke alle rovdyr er avhengig av synet for å finne sine byttedyr – noen bruker også lim. Byttedyrene fanges ved at de bokstavelig talt ”går på limpinnen”! Jørgen Berge fra institutt for Arktisk og Marin Biologi og Geir Johnsen fra NTNU forteller om spennende skapninger i fjordene rundt Svalbard.
11.02.15

Professor Bodil Bluhm - Keynote speaker at Arctic Frontiers Many of the celebrities of the Arctic Frontiers have left Tromsø, after taking part in the Policy conference program. However, today the Science program of the Arctic Frontiers 2015 commenced, with several researchers from our Faculty. Professor Bodil Bluhm from the Department of Arctic and Marine Biology is one the invited keynote speakers.
21.01.15

Strømbudsjettet til Polarmuseet kraftig redusert takket være polarnatt-forskere! Den mørke, men fargerike ustillingen Polarnatt - Liv og lys i mulm og mørke, ble offisielt åpnet søndag 18.januar. Det ble en helt spesiell stemning der alle stod i mørket, med hver sin lommelykt, klare til å utforske livet i den mørke polarnatta. Forskerne bak prosjektet var også tilstede på skype-overføring fra forskningsbasen i Ny-Ålesund.
19.01.15

Our expert list
We have experts within a large range of subjects