Welcome to Department of Arctic and Marine Biology

When: 14.12.17 09:15

All activities

News
Fra havets dyp til toppen av seierspallen! BFE-fakultetet gratulerer "vår egen" professor i biologi, Audun Rikardsen, med stor naturfotopris i London.
16.10.15

Limt fast på Svalbard! Ikke alle rovdyr er avhengig av synet for å finne sine byttedyr – noen bruker også lim. Byttedyrene fanges ved at de bokstavelig talt ”går på limpinnen”! Jørgen Berge fra institutt for Arktisk og Marin Biologi og Geir Johnsen fra NTNU forteller om spennende skapninger i fjordene rundt Svalbard.
11.02.15

Professor Bodil Bluhm - Keynote speaker at Arctic Frontiers Many of the celebrities of the Arctic Frontiers have left Tromsø, after taking part in the Policy conference program. However, today the Science program of the Arctic Frontiers 2015 commenced, with several researchers from our Faculty. Professor Bodil Bluhm from the Department of Arctic and Marine Biology is one the invited keynote speakers.
21.01.15

Strømbudsjettet til Polarmuseet kraftig redusert takket være polarnatt-forskere! Den mørke, men fargerike ustillingen Polarnatt - Liv og lys i mulm og mørke, ble offisielt åpnet søndag 18.januar. Det ble en helt spesiell stemning der alle stod i mørket, med hver sin lommelykt, klare til å utforske livet i den mørke polarnatta. Forskerne bak prosjektet var også tilstede på skype-overføring fra forskningsbasen i Ny-Ålesund.
19.01.15

Nyhetsblad Arktisk og Marin Biologi - Desember 2014 Les om øyebetennelse hos reinsdyr, langtidseffekter av oljesøl på polartorsk, nyrenovert klimalab, nye ansatte, og annet. Institutt for arktisk og marin biologi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år.
22.12.14

Lys og salt – hormonet thyroxin spiller en kritisk rolle i laksens eventyrlige liv Professorene David Hazlerigg og Even Jørgensen fra Institutt for arktisk og marin biologi fikk nylig tildelt prosjektmidler fra Forskningsrådet til et FRIPRO prosjekt rettet mot å forstå den fundamentale rollen til hormonet thyroxin i å styre prosessen hvor lakseyngel i ferskvann utvikler seg til en smolt (smoltifisering), som vandrer ut i havet for å utnytte de store matressursene der til vekst og kjønnsmodning.
16.12.14