Lørdagsuniversitetet: Hva gjør vi når turistene tar over? (Tromsø)

Reiselivet er i kraftig vekst. Nye bedrifter etableres fort, næringen får voksesmerter og flere tar økt risiko for å få sine opplevelser. Kan besøksforvaltning bidra til å skape et bærekraftig reiseliv?

Den naturbaserte turismen som foregår i Nord-Norge øker kraftig. Veksten betyr at flere mennesker bruker naturen, flere tar økt risiko for å få sine opplevelser og turismen påvirker hvordan man lokalt ser på naturen og hvordan den brukes. For naturen betyr dette blant annet økt slitasje, bredere stier og økt erosjon, nedtråkking av kulturminner og forstyrrelser av dyrelivet. Hvem skal overvåke endringene og sette en grense for hva som er greit?

Dagens foredragsholdere er Gaute Svensson, førsteamanuensis ved institutt for reiseliv og nordlige studier, UiT Arvid Viken professor ved institutt for reiseliv og nordlige studier, og Rune Benonisen nasjonalparkforvalter, Fylkesmannen i Troms.

When:
23.02.19 kl. 13:00 - 14:00