Hvordan skrive en datahåndteringsplan (Skype)

Lenke for å koble deg til kursrommet: Join Skype Meeting

Når du planlegger å samle inn data i et forskningsprosjekt, lønner det seg å lage en god plan for å holde bedre oversikt over hvordan dataene skal håndteres i de ulike fasene av prosjektet. Stadig flere finansiører krever dessuten at en datahåndteringsplan legges ved prosjektbeskrivelsen. Fra 1. september 2017 gjelder dette kravet også ved UiT Norges arktiske universitet, se Prinsipper og retningslinjer for forvaltning av forskningsdata ved UiT.

En datahåndteringsplan inneholder vanligvis informasjon om blant annet eksisterende data, datainnsamling, strukturering av data, metadata, hvordan dataene skal arkiveres, og om og hvordan de skal deles.

I dette kurset lærer du om hvordan du skriver en god datahåndteringsplan, og hva som typisk forventes av finansiørene.

Kurset bygger på modulene Hvordan strukturere og dokumentere forskningsdata og Hvordan dele forskningsdata (se kursoversikt her).

For mer informasjon om håndtering av forskningsdata ved UiT, se Forskningsdataportalen UiT.

Velkommen!

When: 27. September 2019 kl. 10.15–11.00