Komiker Trine Lise Olsen: «For meg er hornlua majestetisk!»

Norges arktiske universitetsmuseum inviterer torsdag 6. mai kl. 1900 til kåseri om hornlua av komiker Trine Lise Olsen. Arrangementet blir også strømmet direkte. Se også utstillinga Ládjogahpir. Samme kveld har vi en workshop for voksne hvor man kan sy en minihornlue. Påmelding påkrevd. Velkommen!

 

Hvorfor bruker komiker Trine Lise Olsen hornlue i sin forestilling? Hun løfter fram hornlua som et viktig samisk plagg og symbol. Vi får en smakebit på forestillinga, og Trine Lise kåserer om hva bakgrunnen er for at hun bruker nettopp hornlua.

Velkomst og introduksjon ved professor Trude Fonneland, Norges arktiske universitetsmuseum.

Arrangementet knytter seg til utstillinga Ládjogahpir (hornlue), som vises i VitenSkapet frem til 17. mai. Les mer om utstillinga her.

Fra samlingene har vi også hentet fram et par gamle hornluer som publikum kan se den kvelden.

Forhåndspåmelding til kåseriet er nødvendig. Max. 35 deltakere etter først-til-mølla prinsippet. Det er mulig å stå på venteliste. Påmelding på den grønne knappen th.

Inngangsbillett kr. 50.

Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern. 

Hjertelig velkommen til museet!

Arrangementet blir også streamet live av Result ved Universitetsbiblioteket i Tromsø, Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi. Påmelding ikke nødvendig. Klikk på lenken her:

https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/82d80595d71c47cebaca31ec8c52e2e51d
Trine Lise Olsen om hornluer
Live: 5/6/2021 7:00:00 PM

 

Samme kveld fra kl. 17.30 kan du sy en minihornlue på en workshop på museet. Her er det plass til max. 15 deltakere, og det er også nødvendig med påmelding. Les mer om workshopen her.

 

When: 06.05.21 at 19.00–19.45
Where: Norges arktiske universitetsmuseum
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Responsible:

Registration
Deadline: 06.05.2021
Deadline has been reached. Sorry
Add to calendar