Russisk filmklubb ved UiT

Velkommen til den russiske filmklubbens andre filmvisning denne sesongen!

På mandag, 18. oktober, viser vi semestrets andre film – «Tekst» av Klim Shipenko (2019, 132 min, engelske tekster).

«Tekst» er en russisk psykologisk thrillerfilm fra 2019 regissert av Klim Shipenko, en tilpasning av den bestselgende romanen «Tekst» (2017) av forfatteren Dmitry Glukhovsky.

Filmen forteller historien om Ilya Gorjunov som havner bak lås og slå på grunn av en falsk siktelse. Når han kommer ut av fengselet, innser han at det ikke lenger er mulig å gå tilbake til det tidligere livet hans. Da bestemmer han seg for å hevne seg på politimannen som var ansvarlig for fengslingen hans. Som et resultat av møtet deres kommer Ilya i besittelse av fiendens smarttelefon og etter en rekke tekster tar han fiendens plass.

«Tekst» kan regnes som en av de mest etterlengtede filmene i 2019. Filmen ble en kassasuksess og vant fire «Gullørner» (2020), den russiske prisen for film- og TV-produksjoner: for beste film, beste hovedrolle (Alexander Petrov), beste birolle (Ivan Yankovsky) og beste filmredigering.

Klim Shipenko er en 38-års gammel regissør utdannet ved California State University, Northridge. Han eksperimenterer med nye filmmetoder i «massekino». Siden 5. oktober 2021 er han på plass i den internasjonale romstasjonen ISS der han skal lage den første spillefilmen i verdensrommet…

Filmen presenteres av Svetlana Sokolova, førsteamanuensis, Institutt for språk og kultur ved UiT.

Gratis inngang. Velkommen! 

Hele programmet er tilgjengelig på: https://site.uit.no/russianfilmclub/2021/10/06/program-hosten-2021/

When: 18. October 2021 at 18.00–20.20
Where: SVHUM. E-0101
Location / Campus: Tromsø
Target group: Students, Guests, Employees
Contact: Svetlana Sokolova
E-mail: svetlana.sokolova@uit.no
Add to calendar
Attachments / Pictures: