Er du en Nysgjerrigper?

Bli med på seminar om Nysgjerrigpermetoden, og lær mer om hvordan du kan hjelpe barn og unge til å selv forske på ting de lurer på.

Vi har vært så heldige å få Frode Skjold til Harstad for å presentere konseptet Nysgjerrigper og holde kurs i Nysgjerrigpermetoden. Frode er utdannet allmennlærer ved Stord lærarhøgskule, og jobber som lærer ved Skjold skole i Bergen. Han har jobbet mye med klassemiljøutvikling, trivsel og glede ved det å lære, læringsstrategier, prosjektarbeidsmetodikk og forskning.

Nysgjerrigper er spesielt rettet mot grunnskolen, men konseptet er også relevant for eldre elever og studenter.  Vi skal blant annet se nærmere på disse spørsmålene:

  • Hvorfor skal elevene forske?
  • Hvordan finner vi en god problemstilling?
  • Og hvordan får vi maks læring ut av barnas nysgjerrighet? 

Disse spørsmålene er også interessante i vår egen universitetshverdag! Seminaret er derfor nyttig for deg som er opptatt av studentaktiv undervisning, engasjement og kreativitet.

Som en del av seminaret vil vi også diskutere hvordan vi som universitet kan inspirere til nysgjerrighetsdrevet læring for unge, og hvordan vi kan bruke Nysgjerrigper som et viktig verktøy i rekrutteringen av fremtidige kloke hoder.

Frode vil ha med seg eksempler på Nysgjerrigper-materiell. Det kan også bestilles ytterligere materiell i etterkant hvis vi har behov for mer.

Som en avslutning på seminaret serveres det lunsj, og vi vil derfor gjerne ha påmelding i forkant.

Bli med på en inspirerende og praktisk økt med smil, læring og engasjement!

Frode Skjold Foto: nysgjerrigper.no

Ler mer om konseptet her: Nysgjerrigper

 

 

When: 25. May 2022 at 09.30–11.30
Where: Undervisningsrom 2, UiT i Harstad
Location / Campus: Harstad
Target group: Employees, Guests, Invited
Contact: Campusadministrasjonen
E-mail: lisbeth.p.boe@uit.no

Registration
Deadline: 23.05.2022
Deadline has been reached. Sorry
Add to calendar