Lars Petter Andreassen

Lars-Petter jobber med rehabilitering av pasienter: – Som ergoterapeut er man problemløsende og kreativ!

Bilde av Lars Petter Andreassen
Lars Petter Andreassen Foto: privat

Fakta

Navn: Lars Petter Andreassen Studiested: Tromsø Studerer / studerte: Ergoterapi - bachelor

Hvor er du fra, hvor jobber du i dag, og hvordan havnet du der?
Jeg kommer fra Kiberg i Finnmark. Nå jobber jeg som ergoterapeut på ViGØR Rehabiliteringssykehus i Tromsø. Jeg ble værende i Tromsø etter endte studier på bakgrunn av at jeg fikk tilbud om jobb her. Samtidig er det en god og trygg by der jeg trives, med greie jobbmuligheter.

Hva er dine viktigste arbeidsoppgaver?
På ViGØR jobber jeg målrettet med rehabilitering for at pasientene skal kunne delta i sine meningsfulle aktiviteter. Jeg arbeider med pasienter gjennom aktivitetsbasert trening, håndterapi, hjelpemiddelvurdering, samtaleterapi og undervisning. Treningen kan fokusere på å forbedre kroppsfunksjoner som arm- og håndfunksjon, sansesystemet og kognitive ferdigheter, eller på målrettet trening av daglige aktiviteter som matlaging og påkledning.

Hva liker du best med jobben du har?
Jeg trives med å jobbe kunnskapsbasert og liker å holde meg faglig oppdatert. Det er givende å lese om ulike intervensjonsformer og anvende dem i pasientarbeid. Jeg liker at jobben er variert og utfordrer meg til å bruke kompetanse innen anatomi, aktivitetsvitenskap, psykisk helse etc. Samtidig gir den mulighet for kontinuerlig læring gjennom møte med ulike pasientgrupper og diagnoser.

Beskriv en typisk arbeidsdag som ergoterapeut
Jeg starter arbeidsdagen kl. 08:00 med å lese meg opp på pasientene jeg skal møte, gjennom tverrfaglige notater og relevant forskning. Pasientene har ulike mål, som å gjenvinne armfunksjon etter hjerneslag, bedre håndsensibilitet, mestre daglige aktiviteter eller finne egnede hjelpemidler til bad. I løpet av en dag kan jeg trene med pasienter på kjøkken, holde undervisning om hverdagsmestring og lede gruppetreninger for håndfunksjon. Jobben er sosial og gir mulighet for å bygge relasjoner med pasienter og samarbeidspartnere. En annen typisk arbeidsoppgave er dokumentering av øktene i journalsystem.

Hvorfor ville du bli ergoterapeut?
Jeg leste på UiT sine nettsider om ergoterapi og så en match mellom meg og yrket. Jeg likte at ergoterapeuten er problemløsende og kreativ. Det ga meg en indikasjon på at yrket er nytenkende og ikke minst viktig. Jeg var nok ikke 100 % sikker før jeg startet, så det var også noe jeg bare hoppet i, men i løpet av studiet ble jeg ganske glad i faget og opplevde mye mestring.

Hvordan var livet på studiet? Hvordan var livet på UiT?
Livet på ergoterapiutdanningen i Tromsø er en tid jeg ikke ville vært foruten. Det var veldig mye læring, og samtidig følte jeg på en personlig utvikling. Jeg ble raskt glad i faget og opplevde en del mestring. Jeg følte at jeg utviklet min evne til å reflektere i stor grad på studiet. Jeg ble tryggere etter hvert som semestrene gikk, på at jeg hadde valgt riktig yrke. Vi var en klasse på rundt 30 stykker mot slutten, som gjorde at man kunne bli godt kjent med hverandre. Det var en veldig trivelig, sosial og trygg studie.

Hvordan var det å gå fra studier til jobb?
Når studiene var over, kjente jeg litt på at det kom til å bli en tøff overgang å gå inn i fullt arbeid. Dette tenkte jeg nok på grunn av at studiet hadde en fin balanse mellom obligatorisk undervisning, selvstendig arbeid og fritid. Samtidig var jeg heldig og fikk tilbud om en jobb som jeg har langsiktige planer om å videreutvikle meg i. Jobben var også noe lik min siste praksis, som gjorde overgangen mye lettere. Jeg hadde både teori og egenerfaring som jeg kunne ta med meg inn i jobb.

Hvordan gikk du fram for å få jobb?
Jeg fikk tilbud om jobb her mens jeg skrev min bacheloroppgave. Jeg hadde kjennskap til den andre ergoterapeuten her fra før, og ble forespurt om et intervju ettersom det var behov for en som kunne gå inn i et vikariat.

Hva er ditt beste råd til nyutdannede?
Når du søker jobb, vær bevisst på hva du ønsker, men også åpen for nye muligheter. I noen stillinger kan den ergoterapeutiske rollen gli over i andre oppgaver, men prøv å holde fast i kjernekompetansen din. Bruk det du har lært fra studier, praksis og fagmiljøet for å bevare ergoterapeutens perspektiv. Vær engasjert, les relevant litteratur og snakk med kollegaer!

Opprettet: 05.04.2025 Endret: 06.04.2025

Andre studenthistorier