VAnndammen er tilbake for fullt

Den har vært arrangert siden 2009, og er endelig tilbake i fysisk format igjen ved UiT i Narvik etter pandemien. Vi snakker om VAnndammen, møteplass for den nordnorske vann- og avløpssektoren.

Mann avbildet i toppen av trapp i glassgata ved UiT i Narvik
Høgskolelærer Jostein Starbo ved Institutt for bygg, energi og materialteknologi, UiT i Narvik, er en av pådriverne bak det årlige VAnndammen-arrangementet. Foto: Arkivfoto
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 17.10.22 13:47 Oppdatert: 17.10.22 14:24
Energi Teknologi

Årets utgave av VAnndammen går av stabelen tirsdag og onsdag denne uka. I år er det 162 påmeldte fra sektoren i Nord-Norge, og der kommuner som Bodø, Harstad, Tromsø, Alta og Narvik er representert. I tillegg har 30 utstillere meldt sin ankomst til glassgata på campus Narvik.

Kontakt med studenter

Målsetningen med VAnndammen er å gi miljøet påfyll av oppdatert VA-kunnskap, bidra til erfaringsutveksling mellom virksomhetene, ha et faglig og sosialt møtested for bransjen inkludert kontakt med studenter på feltet – samt skape et enda sterkere faglig nettverk for vann- og avløpsbransjen i Nord-Norge.

Kårer beste drikkevann i nord

Under arrangementet skal også Nord-Norges beste drikkevann kåres. I alt 11 vannverk er nominert i konkurransen, der vinneren går videre til den nasjonale konkurransen om Norges beste drikkevann. Her er lista over vannverkene som i år konkurrerer i nord:

Bardufoss vannverk, Bodø hovedvannverk, Brettesnes vannverk i Vågan, Fridal vannverk i Fauske, Glomfjord vannverk i Meløy, Kjøpsvik vannverk i Narvik, Narvik vannverk, Ravsbotn vannverk i Alta, Skjomen vannverk i Narvik, Tjeldøy vannverk i Tjeldsund og Tromsø byvannverk.

Det skal kåres en vinner både i klassen for overflatekilder og i klassen for grunnvannskilder.

VAnndammen er et samarbeidsprosjekt mellom UiT Norges arktiske universitet i Narvik, kommunene Narvik, Tromsø, Harstad, Bodø og Alta, Nordland fylkeskommune samt selskapet Heidenreich.

Les mer om arrangementet her!


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler