Nordnorske vannvinnere kåret under VAnndammen

Skjomen vannverk og Tromsø Byvannverk gikk til topps da Nord-Norges beste drikkevann ble kåret under VAnndammen 2022 ved UiT i Narvik.

To menn holder blomster og premie opp etter å ha vunnet konkurranse om beste vann
Arnstein Sørensen (tv) og Stian Jenssen tok imot prisen, henholdsvis for Tromsø Byvannverk og Skjomen vannverk. Foto: VAnndammen
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.10.22 09:09 Oppdatert: 19.10.22 10:07
Energi Teknologi

Konkurransen ble arrangert av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF), og i alt 11 nominerte vannverk konkurrerte i to klasser: Grunnvannskilder og overflatekilder.

For overflatekilder vant Tromsø Byvannverk. I klassen for grunnvannskilder vant Skjomen vannverk fra Narvik.

Konkurransen hadde en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. De vurderer lukt og smak.

Mye folk og utstillere i glassgata ved UiT i Narvik under VAnndammen 2022. Foto: Espen Viklem Eidum

– Juryen var enige om at konkurransen denne gang var veldig jevn. Faktisk den jevneste konkurransen vi noen gang har hatt av i alt historisk sett 31 semifinaler. Det var veldig vanskelig å skille de fra hverandre, men til slutt kom vi frem til en vinner i hver klasse. De kan nå kalle seg for Nord-Norges beste drikkevann 2022, sier juryformann Johan P Nielsen i en pressemelding.

Den nordnorske konkurranse var semifinale i en nasjonal kåring, og de to vinnerne går nå videre til en nasjonal finale i Oslo i mai neste år.

VAnndammen er en årlig møteplass for den nordnorske vann- og avløpssektoren. I år er det 162 påmeldte fra sektoren, og der kommuner som Bodø, Harstad, Tromsø, Alta og Narvik er representert. I tillegg har 30 utstillere meldt sin ankomst til glassgata på campus Narvik.

VAnndammen er et samarbeidsprosjekt mellom UiT Norges arktiske universitet i Narvik, kommunene Narvik, Tromsø, Harstad, Bodø og Alta, Nordland fylkeskommune samt selskapet Heidenreich.