Næringslivsdag tilbake med et smell

Alt fra Etterretningstjenesten til Aker Solutions er på plass når Næringslivsdagen 2022 går av stabelen ved UiT campus Narvik onsdag.

Folk snakker sammen under arrangement.
Etter to år med pandemi er Næringslivsdagen ved UiT i Narvik endelig tilbake. Foto: UiT i Narvik
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 24.10.22 14:57 Oppdatert: 25.10.22 08:36
Om UiT Studentliv / Studier

Hele 39 offentlige og private virksomheter har meldt sin ankomst til årets utgave av Næringslivsdagen ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik.  

Siden oppstarten i 2004 har Næringslivsdagen etablert seg som den årlige karrieredagen for studenter ved UiT i Narvik. Etter to års pause grunnet pandemien, kan endelig næringsliv og studenter igjen møtes på en av regionens beste rekrutteringsarenaer.

Fremtidig arbeidsgiver

Hundrevis av offentlige og private virksomheter og tusenvis av studenter har via Næringslivsdagen hatt en arena der gode relasjoner bygges. Bedrifter som deltar på Næringslivsdagen 2022 får muligheten til å profilere seg og rekruttere fremtidige arbeidstakere innen fagfeltene teknologi, realfag, økonomi og helse.

– For UiT-studentene er det en flott mulighet til å møte en mulig fremtidig arbeidsgiver, mener prosjektleder Marius Wang.

Han påpeker at en lang rekke studenter opp gjennom årene har signert arbeidsavtale under næringslivsdagen.

Viktig samarbeid

Direktør Åsunn Lyngedal ved UiT i Narvik er tydelig på at samarbeidet med næringslivet er viktig for UiT.

– For vår del er det gull å få næringslivet inn på campus og til en arena hvor vi får presentert våre studieretninger med tanke på rekruttering, sier hun.

Blant aktører som stiller på campus 26. oktober er Aker Horizons og Aker Solution, som er i ferd med å etablere seg i Narvik. Forsvaret er representert ved Forsvarsbygg, Forsvarets Logistikkorganisasjon og Etterretningstjenesten. Equinor, Kongsberg Gruppen og Norcem er på plass. Det samme er Statkraft Energi, Nordkraft, Alcoa Mosjøen og Teco 2030 – bare for å nevne noen.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver