Nominasjon for Fridtjof Nansens belønning for 2023

Nansenfondet og de dermed forbundne fond ber om forslag til Fridtjof Nansens belønning for 2023.

Nominasjon for Fridtjof Nansens belønning for 2023
Nominasjon for Fridtjof Nansens belønning for 2023 Foto: Ukjent
Portrettbilde av Ræder, Inger Lin Uttakleiv
Ræder, Inger Lin Uttakleiv inger.l.rader@uit.no Seniorrådgiver faggruppe forskning og innovasjon
Publisert: 20.12.22 09:53 Oppdatert: 20.12.22 13:16
Om UiT

Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning kan tildeles norske forskere, eller forskere fast bosatt i Norge, som har levert vitenskapelige bidrag av internasjonal betydning på meget høyt nivå. Belønningen skal gå til en aktiv forsker for å stimulere videre arbeid. Belønningen i 2023 deles ut innen realfag og medisin og den består av 300 000 kroner, et diplom og Nansenmedaljen.

Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere er todelt; én i humaniora og samfunnsvitenskap og én i realfag og medisin. Det tildeles inntil 2 priser for fremragende vitenskapelig arbeid utført av yngre forskere som fyller 40 år senest 3. mai. For øvrig gjelder samme regler som for Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning. Hver av belønningene er på 75 000 kroner og ett diplom.

Forslagsrett har medlemmer av Det Norske Videnskaps-Akademi og professorer ved universiteter og vitenskapelige høyskoler. Forslag med en kort begrunnelse (inntil 2 sider A4) samt kortfattet CV og publikasjonsliste sendes til Line Therese Nævestad på e-post: l.t.navestad@dnva.no innen 10. februar 2023. Forslagene kan skrives på norsk eller engelsk.

LES MER: https://nansenfondet.no/Utlysning.html


Kortnytt fra Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
Ræder, Inger Lin Uttakleiv inger.l.rader@uit.no Seniorrådgiver faggruppe forskning og innovasjon