Karrieredagene er tilbake i Tromsø

Det er igjen tid for Karrieredagene ved UiT i Tromsø, etter noen års pause. Merk deg 5. og 6. mars for å utveksle kompetanse og stifte nye bekjentskap. 

To unge menn, studenter sitter fremst i en forelesningssal.
Vil favne bredt: – Det er en glede for oss å invitere til Karrieredagene her i Tromsø igjen! Vi ønsker å favne bredt og nå ut over alle studieprogram ved UiT, forteller Sverre Stenseth og Magnus Krane. De er henholdsvis markedssjef og leder for dagene, og samtidig studenter på Handelshøgskolen ved UiT i Tromsø. Foto: Alexsandra Høiseth / UiT
Portrettbilde av Østerbøl , Roy-Morten
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no
Publisert: 21.02.24 12:32 Oppdatert: 04.03.24 13:44
Om UiT

–  Vi ønsker studenter, ansatte, forelesere og bedrifter hjertelig velkommen til felles dager på Teorifagsbygget og auditorium 1 og 2. Dette blir den største arenaen for nettverksbygging ved universitetet i år, forteller Magnus Myklebust Krane, leder for Karrieredagene og student på Handelshøgskolen ved UiT i Tromsø. 

Hva kan du forvente av Karrieredagene ved UiT i Tromsø? 

  • Møte med en rekke relevante bedrifter og virksomheter.
  • Få nye nettverk og bli kjent med flere studenter og studieprogram.
  • Foredrag og bedriftspresentasjoner i Auditorium 1 og 2.
  • CV-kurs, jobbsøker-kurs og LinkedIn-kurs. 
  • Lett mat og drikke.
  • Et møte med din fremtidige arbeidsgiver?  

Den røde tråden for arrangementet i uke 10 er karriere generelt, og mulighetene innenfor arbeidslivet i Nord-Norge spesielt. Karrieredagene 2024 har egen nettside og Facebook-side, som fortløpende blir oppdatert med informasjon og siste nytt.

Vil bygge bro

Et sentralt poeng for Karrieredagene er få UiT på banen til både private og offentlige aktører. De understreker universitetets ansvar for å utdanne folk i landsdelen, og samtidig få studentene ut i jobb.

–  Vi ønsker å favne hele studieporteføljen til UiT, ikke bare nisjer og enkeltfag. Vi vil at universitetet skal bygge en bro mellom studenter og hele arbeidslivet, sier markedsleder Sverre Sander Stenseth, som også tar mastergrad på Handelshøgskolen.

To menn, studenter, i en forelesningssal.
Magnus Krane og Sverre Stenseth har styringen på Karrieredagene 2024 ved UiT i Tromsø. Foto: Alexsandra Høiset / UiT

Ved å delta på Karrieredagene kan studentene bli kjent med mulige arbeidsgivere og andre studieretninger. De kan få nye og flere perspektiv på karrierevalg og arbeidsliv.

–  Det handler om å bli inspirert og bygge nettverk, noe som er alltid lurt. Gjennom Karrieredagene kan du få en fot innenfor og åpnet dørene inn i arbeidslivet. Det handler også om et hyggelig avbrekk fra studiehverdagen og gjøre noe morsomt, sier Krane.

Tilbyr et bredt spekter

De som kommer til Karrieredagene i begynnelsen av mars vil møte både lokale og regionale aktører, samt flere nasjonale virksomheter. Krane og Stenseth har allerede fått bekreftet deltakelse fra rundt 50 bedrifter som Folketrygdfondet, Equinor, Nordlaks, KSAT, Sparebank 1 Nord-Norge, UNN og revisjons- og rådgivningsselskapet KPMG.

–  Vi er også veldig glad for å ha med Fremstr, traineeprogrammet til Næringsforeningen i Tromsøregionen. Som et spennende innslag arrangerer vi ordførerdebatt mellom Tromsøs Gunnar Wilhelmsen (AP), Odd Emil Ingebrigtsen (H) i Bodø, Terje Rogde (H) i Hammerfest og Kjell-Arne Johansen (AP) fra Andøya, forteller Krane.   

Flere eksterne aktører vil stille med stand, holde foredrag og bedriftspresentasjoner. Årets program vil dessuten inneholde flere jobbrelevante kurs og det vil bli servert enkel mat og drikke.

  • UiT i Harstad arrangerte egne karrieredag 31. januar i år, noe er omtalt på deres Facebook-side.
  • UiT i Narvik har siden 2004 hatt Næringslivsdagen som sin karrieredag for sine studenter.

Fakta om Karrieredagene ved UiT i Tromsø

  • En møteplass for studenter og bedrifter i Nord-Norge.
  • Målet er å koble større deler av næringslivet og offentlig sektor på kunnskapsutviklingen ved UiT.
  • Sørge for at forskning og undervisning ved UiT er relevant for næringslivets og samfunnets behov.
  • Bidra til en fremtidsrettet og kompetent landsdel i Nord-Norge gjennom en felles møteplass.
  • En mulighet for studenter å komme i kontakt med fremtidige arbeidsgivere.
  • En mulighet for bedrifter å møte nye arbeidstakere.

Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Østerbøl , Roy-Morten roy.m.osterbol@uit.no