Informatikere i jobb

Som informatiker har du svært gode muligheter til å finne interessante jobber med god lønn. De med informatikkgrad fra UiT får seg jobb i mange ulike bransjer. Her kan du lese hva noen av de som har studert Informatikk ved Universitetet i Tromsø jobber med, og hvordan informatikkstudiet har påvirket karrieren deres.May Liss WasmuthNavn: May Liss Hårstad Wasmuth

Stilling: Banksjef for digitale flater, SpareBank 1 Nord-Norge

Utdanning: Sivilingeniør Informatikk

Uteksaminert: 1993

Les intervjuet her!"Jeg stortrivdes ved UiT. Det at vi faktisk var en klasse som skulle gå et helt studieløp sammen, gjorde at man veldig fort ble inkludert i et godt miljø."

Arne Munch-EllingsenNavn: Arne Munch-Ellingsen

Stilling: Seniorforsker, Corporate Development Telenor AS

Utdanning: Ph.D Informatikk

Uteksamniert: 2008

Les intervjuet her!

 

"Studiemiljøet ved UiT er veldig godt! UiT er et lite universitet, men stort nok til å ha et veldig godt faglig miljø. Samtidig er UiT lite nok til at kontakten mellom studentene og foreleserne er veldig god. Denne nære kontakten til foreleserne, gjør det mye enklere å suge til seg kunnskap enn på større universitet."

Krister Mikalsen1.jpg (ungsinn: 130px)

Navn: Krister Mikalsen

Stilling: Principal Lead Program Manager, Microsoft Tromsø

Utdanning: Sivilingeniør Informatikk

Uteksaminert: 1998

Les intervjuet her!

 

"Det mest spennende ved studiet er den kreative delen hvor en gjennom programmering kan lage egne programmer som løser ulike problem en har. Jeg likte også godt at progresjonen var rask slik at man hele tiden lærte mye nytt"

IT-bransjen er Norges tredje største næring. Samfunnets avhengighet av IT og informasjonsteknologi gjør at det alltid vil være etterspørsel etter folk med en solid teknologisk utdanning som behersker design, utvikling og vedlikehold av datasystemer. Så og si alle bransjer trenger folk med god kunnskap innen data og IT.

Mange informatikere jobber med web, telemedisin, datasikkerhet, spillutvikling, 3D- og filmanimasjon, søkemotorer, mobiltelefoni, programmering og nettverksløsninger. Som informatiker vil du kunne jobbe i et tverrfaglig miljø, slik som for eksempel klimaovervåking.