Intervju med tidligere student

Ranja Nørgård-Hansen har studert prosess- og gassteknologi ved UiT.

Utdanningsbakgrunn: Bachelor i Prosess- og Gassteknologi v/ UiT. Master i Natural Gas Technology v/ NTNU.

Stilling: Sivilingeniør, VVS- og energirådgiver hos Sweco Norge AS avd. Tromsø

Ditt beste studietips: Delta på det sosiale som arrangeres for klassen din eller linjeforeningen! Det er nettverksbygging og hyggelig i en smekk. Studer ikke alene, men i kollokviegruppe! Sjansen er stor for at du og en medstudent lærer av hverandre. Det blir også lettere å komme seg på skolen og få gjort det arbeidet som du hadde tenkt! Medstudenter er gull!

Hva vil du si til noen som vurderer studiet, men trenger litt overbevisning?
Med prosessteknologi får du en veldig bred kompetanse, slik at arbeidsmulighetene er veldig mange. Det er også veldig lav terskel for å kunne spørre forelesere om hva enn man måtte lure på i forelesning, øvingstimer eller stikke innom kontoret.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
Som VVS- og energirådgiver går mye av tiden til å produsere arbeidstegninger. For å kunne gjøre det, må det gjennomføres beregninger og energirammeberegninger. Underveis i prosessen er det nødvendig å diskutere problemer å løsninger med de andre fagene som for eksempel arkitekt og elektro.

Hva er det beste med din jobb?
Jeg jobber mye selvstendig, men er en del av et fantastisk team! Fra første dag ble jeg kastet ut i prosjekt og har hatt mange rundt meg til å spørre om alt som jeg har lurt på. Det aller beste er nok at arbeidsoppgaven min er å finne løsninger! Det er også ganske kult å kunne peke på et bygg og si at det har jeg vært med å bygge.