Ernæring
Magritt Brustad
Professor i ernæringsepidemiologi
Unit: Department of Community Medicine
Det meste av hennes forskning er innefor epidemiologi og basert på store befolkningsbaserte studier som Norske kvinner og kreft-studien og Tromsø-studien. Hun har også omfattende erfaring med å jobbe med data fra SAMINOR-studien, Tannhelse i Nord-studien og European Investigation into Nutrition and Cancer (EPIC). Vitamin D og helse har i mer enn to tiår vært hennes spesialområde, og hun har blitt anerkjent og brukt som en ekspert på feltet både nasjonalt og internasjonalt i ulike sammenhenger.
En av Magritts nåværende hovedinteresser er beredskap og matsikkerhet i et folkehelseperspektiv, spesielt knyttet til situasjonen i nordområdene. Hun leder et omfattende, tverrfaglig forskningsrådsfinansiert prosjekt om matvareberedskap og folkehelse i Nord-Norge kalt Resilient North.
Hun har også en klinisk kontrollert studie på vitamin D og periodontitt og samarbeider om prosjekter innen oral helse med Tannhelsekompetansesenteret for Nord-Norge, hvor hun har en bistilling.
Hennes forskningsinteresser kan oppsummeres som følger:
- Ernæringsberedskap
- Beredskap og folkehelse
- Ernæringsepidemiologi
- Ernæring og kreft
- Vitamin D i helse og sykdom
- Ernæring og helse i arktisk befolkning
- Ernæring og helse i den samiske urbefolkningen
- Oral helse
Rasmus Dahl Jakobsen
Universitetslektor i ernæring
Unit: Klinisk ernæring
- Kroppssammensetning og metabolsk helse
- Idrettsernæring
- Energidrikker