Omega-3-fettsyrer

Portrettbilde

Karl-Erik Eilertsen

Professor i Marin biokjemi/Sjømatvitenskap
Unit: The Norwegian College of Fishery Science

Research areas:

Sjømat og helse

- Ernæring og kardiovaskulær sykdom (+ andre livsstilssykdommer)
- Biologisk aktive forbindelser i sjømat og annen marin biomasse (inkl. restråstoff eller lite utnyttet biomasse) 

- Effekter av prosessering og tilberedning

- Optimalisering av næringsinnhold/funksjonell mat

 

Bioprospektering

- MabCent-SFI; Søken etter marine forbindelser som motvirker hjerte-karsykdom (inflammasjon, oksidativt stress mm.)

Portrettbilde

Edel O. Elvevoll

Professor Næringsmiddelteknologi
Unit: The Norwegian College of Fishery Science

Portrettbilde

Ragnar Ludvig Olsen

Professor Dr. Philos, nesteleder Norges fiskerihøgskole
Unit: Faculty administration at Biosciences, Fisheries and Economics

Portrettbilde

Pauke C. Schots

Postdoktor
Unit: The Norwegian College of Fishery Science

Portrettbilde

Tore Seternes

Professor
Unit: The Norwegian College of Fishery Science

Portrettbilde

Bjarne Østerud

Professor
Unit: Department of Medical Biology

fuf-kom-formidling@hjelp.uit.no