Hovedmarkering Samenes nasjonaldag ved UiT Campus Alta

Velkommen til festmarkering av Samenes nasjonaldag på UiT i Alta! 

Welcome to the celebration of Sami National Day at the UiT in Alta!

Se direktesending her kl. 12:00 den 6. februar

Følg markering digitalt: https://cdn.stream.schibsted.media/embed/latest/iframe.html?id=24336&provider=altaposten

 Program for dagen: 

  • Velkommen til markeringen v/ konferansier Inger Elin Utsi og Henrik Andersen Turi
  • Kulturelt innslag v/Kristoffer Karjalainen, Kari Heimen
  • Hilsen fra UiT ledelsen
  • Dagens hovedtale v/ Sametingspresident Silje Karine Muotka 
  • Hilsen fra studentene
  • Litteratursamtale med Beata Bursta og Silje Solheim Karlsen “Kofta og jeg. Om å tråkle sammen en sjøsamisk familiehistorie.”
  • Kaffe og kake til alle fremmøtte

 

Når Altaværingen Kristoffer Karjalainen tar scenen, blir det alltid fargerikt. Hans særegne stemme, rik på nyanser, og karismatiske nærvær, fungerer som en magnet som trekker publikum inn i hjertet av hans musikalske fortellinger.

Hver tone er som et kapittel i hans personlige historie, og med en emosjonell dybde som berører sjelen, inviterer han lytterne til å bli med på en reise gjennom følelsene sine. Kristoffers låter blir ikke bare en serie av melodiske arrangementer; de er inngangsporter til hans innerste tanker og hjerte.

På scenen blir publikum en del av et intenst og følelsesladet øyeblikk, der hver strofe er en invitasjon til å kjenne på både sårbarhet og styrke. Hans musikk blir et refleksjonsbasseng der man kan dykke ned i egne følelser og samtidig oppleve en forbindelse til hans egenartede musikalske reise.

***

Kari Heimen - en ny og spennende joikestemme i Sápmi. Hun fremfører egne og tradisjonelle joiker kledd i sin egen drakt - hun har utviklet et særegent joikeuttrykk der hun akkompagnerer seg selv med rammetrommen med teknikker bl.a. fra India og Midtøsten. Hun er også trommis, vokalist, joiker og låtskriver i sitt eget band HEIMEN.

***

Litteratursamtale med Beate Bursta og Silje Solheim Karlsen

Beate Bursta har tidligere jobbet på Medieproduksjonsutdanningen ved UiT – Norges arktiske universitet, og er nå frilans forfatter, forsker og fisker. Hun debuterer nå som forfatter med boka Kofta og jeg. Om å tråkle sammen en sjøsamisk familiehistorie, en fortelling om fornorskningens konsekvenser og strategier for å finne tilbake til sin samiske tilhørighet. Gjennom å lære seg å sy kofte, nøster hun opp i sin egen historie og identitet. I boken møter Bursta også andre sjøsamiske kvinner som forteller om betydningen kofter har hatt i deres utforsking av familiehistorien. Med personlig engasjement og formidlingsglede har Beate Bursta i denne boken gitt stemme til sjøsamiske perspektiver rundt historie, identitet og stedstilhørighet.

Foto: Ylva Mortensen Nesheim

Hjertelig velkommen!

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Sami Music Week er internasjonal musikkfestival i Nordlysbyen Alta. Festivalen gjennomføres hvert år i uke 6.
Programmet til Sami Music Week inneholder konserter med populære samiske artister, seminarer med temaer innen musikk- og kulturfeltet, og diverse arrangement for voksne og barn, som gjennomføre i samarbeid med flere arrangører i Alta.
UiT campus Alta og Sami Music Week har samarbeidet om arrangement og events med fokus på samisk musikk og kultur siden 2018.

When: 06.02.24 at 12.00–13.00
Where: UiT i Alta, kafe Tamsøy
Location / Campus: Alta
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Contact: Julia Bobina
E-mail: julia.bobina@uit.no
Add to calendar