Masterclass med Bettina Smith

I forbindelse med prosjektet/konferansen Voices of Women arrangeres mesterklasse med Bettina Smith, professor i sang ved Universitetet i Stavanger.

Gratis inngang og åpent for alle interesserte.

Følgende sangstudenter skal synge:
Giovanna Alves dos Santos (Tromsø)
Mathine Vikingstad (Tromsø)
Jessica Kathke (Weimar)
Knut Stave (Tromsø)
Musikk av Clara Schumann, Amy Beach og Agathe Backer-Grøndahl.

Bettina Smith- professor i klassisk sang ved Fakultet for Utøvende Kunstfag, Universitetet i Stavanger. Bettina har en omfattende internasjonal solistkarriere som opera, romanse og oratoriumsanger, samt innenfor kammermusikk. Hun har et stort repertoar fra middelaldermusikk til samtidsmusikk, med en forkjærlighet for barokken og romansetradisjonen. Hun har gitt ut 5 kritikerroste solo CDer på LAWO Classics, og har som eneste kvinne sunget inn samtlige sykluser for sang og klaver av Gabriel Fauré. For hennes siste utgivelse, «The Artist`s Secret», ble hun nominert til årets kvinnelige sanger i 2022 av Opus Klassik i Tyskland. Bettina er initiativtaker og prosjektleder av ERASMUS+ prosjektet Voices of Women.

Voices of Women er et kunstnerisk prosjekt finansiert av EU i programmet ERASMUS+ 2022-2024.
Sammen med universiteter i Norge, Nederland og Tyskland deltar UiT Norges arktiske universitet i det tverrfaglige samarbeidsprosjektet Voices of Women (VOW). Målet er å gi musikk komponert av kvinner den anerkjennelse og oppmerksomhet som den fortjener.
VOW er et prosjekt i skjæringspunktet mellom disipliner, språk og kunstformer. Gjennom det multinasjonale samarbeidet har prosjektet som mål å etablere et internasjonalt VOW-nettverk av endringsagenter innen kunst, forskning og kultursektoren.
Fra 19.11. - 25.11. arrangeres en konferanse i Tromsø knytta til dette prosjektet. Se hele programmet her: Listening to the unknown (ERASMUS+ Multiplier Event) | UiT
When: 22.11.23 at 14.00–16.00
Where: Musikkonservatoriets konsertsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-mail: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar