Mesterklasse med Lena Haselmann-Kränzle

I forbindelse med prosjektet/konferansen Voices of Women arrangeres mesterklasse med Lena Haselmann-Kränzle, professor i sang og stemmetrening ved University of Music FRANZ LISZT i Weimar.

Gratis inngang og åpent for alle interesserte.

Følgende sangstudenter skal synge:
Friederike Wrobel (Weimar)
Zsuzsa Zseni (Stavanger)
Julius von Forstner (Tromsø)
Ilmi Cathrine Gützeit Knudsen (Tromsø)
Musikk av Lili Boulanger, Grete von Zieritz, F. Price, Poldowski og Alma Mahler.

Lena Haselmann-Kränzle, tysk-norske mezzosopran, professor i sang og stemmetræning ved University of Music FRANZ LISZT i Weimar siden 2022. Et spesielt fokus i hennes kunstneriske arbeid er tolkningen av skandinaviske sangkomposisjoner. Avhandlingen hennes om profesjonell musikkutdanning i 1800-tallets Norge har tittelen Agathe Backer Grøndahl. Fra Norge til Berlin. CD-produksjoner inkluderer Rastlose Liede og Durchlöcherte Tradition. Engasjementer inkluderer bl.a. Statsoperaen i Berlin, La Scala i Milano, Grand Théâtre de Genève, Operaen i Göteborg, Teatro Comunale Bologna, Den Jyske Opera, Staatstheater Wiesbaden, Ravinia Festival i Chicago, USA, Kunstfest Weimar, New Opera Days i Ostrava Tjekkiet og SWR-festivalen i Schwetzingen

 Voices of Women er et kunstnerisk prosjekt finansiert av EU i programmet ERASMUS+ 2022-2024. Sammen med universiteter i Norge, Nederland og Tyskland deltar UiT Norges arktiske universitet i det tverrfaglige samarbeidsprosjektet Voices of Women (VOW). Målet er å gi musikk komponert av kvinner den anerkjennelse og oppmerksomhet som den fortjener.

VOW er et prosjekt i skjæringspunktet mellom disipliner, språk og kunstformer. Gjennom det multinasjonale samarbeidet har prosjektet som mål å etablere et internasjonalt VOW-nettverk av endringsagenter innen kunst, forskning og kultursektoren.
Fra 19.11. - 25.11. arrangeres en konferanse i Tromsø knytta til dette prosjektet. Se hele programmet her: Listening to the unknown (ERASMUS+ Multiplier Event) | UiT
When: 22.11.23 at 16.30–18.30
Where: Musikkonservatoriets konsertsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-mail: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar