Omvisning: Oppdag nordlyset

Finn ut hvordan nordlyset oppstår og hør spennende myter og legender fra gamle dager. Prøv selv; lag ditt eget nordlys i vårt plasmakammer. Bli med på omvisning, se en prisbelønnet film - og få et nordlyshefte med hjem!   Turen begynner kl. 1400. NB! Må bestilles minst 24 timer i forvegen (tlf. 77645001 eller booking@tmu.uit.no). Pris 270 kr per person.

 

Nordlysfakta og nordlys «på boks»

Besøk det eneste stedet hvor du er garantert å se et nordlys, uansett årstid. Vi tilbyr en omvisning i utstillinga «Forstå nordlyset», der du får vite mer om nordlysets fysikk og høre om nordlysforskningas historie. Du kan også prøve deg som astrofysiker og skape ditt eget nordlys i vårt plasmakammer, slik Kristian Birkeland gjorde da han løste nordlysets gåte for dryge 100 år siden.

 

Nordlyset i myter og legender

Et miniforedrag gir deg noen av de mange mytene som finnes om nordlyset, fra folkloren til flere kulturer i de nordlige polområdene. Så kan du velge mellom to filmpresentasjoner av nordlyset – en grundig dokumentar eller poetiske nordlysbilder, alt etter hva tiden tillater.

 

Nordlysforskning av høyeste kvalitet – til å ta med hjem!

Tromsø er et av de viktigste stedene for nordlysforskning i hele verden. Basert på denne forskningen har vi laga at 80-siders hefte om nordlyset, og det får du med deg, inkludert i prisen. Heftet er på engelsk, men du kan i stedet velge et liknende hefte på norsk om du foretrekker det.

 

Gjør deg kjent med samisk kultur, arktisk dyreliv og polarekspedisjoner

Inkludert i denne nordlysomvisninga får du adgang til alle utstillingene både på Tromsø Museum og på Polarmuseet. Ta deg tid til å besøke begge, så får du med deg en hel rekke gode utstillinger om mange ulike tema. Bruk den tiden du trenger, billetten din er gyldig helt til du selv velger å bruke den.

 

Film nr. 1:

Nordlyset – en magisk opplevelse

Den mest komplette nordlysdokumentaren som noen gang er laga. Filmen har vunnet mange priser på festivaler i Europa. Den er obligatorisk for alle som vil ha en grundig forklaring på fenomenet nordlys. Laga av forsker Pål Brekke og fotograf Fredrik Broms i 2014. Varighet: 25 minutter.

 

 

Film nr. 2:

Nordlyset – naturens eget spektakulære show

Det magiske og mystiske nordlyset over Tromsø er fanget inn i all sin prakt på bilder og time-lapse foto av fotograf Bjørn Jørgensen. Spesialskrevet musikk av Geir Bøhren og Bent Åserud ledsager de vakre bildene og gjør showet til en poetisk opplevelse. Varighet: 8 eller 13 minutter.

 

Hvem er omvisninga ment for?

Nordlysomvisninga passer for deg som er over 12 år, besøkende i Tromsø og har lyst til å lære litt mer om hvordan nordlyset oppstår. Den gir en lettfattelig innføring i nordlysets fysikk og kulturhistorie, som vil gi deg en fyldigere nordlysopplevelse når du forhåpentligvis også ser nordlys utendørs med egen øyne. Dersom du ønsker en vitenskapelig forelesning på et mer avansert nivå, anbefaler vi at du kontakter UiT sitt Institutt for fysikk og teknologi.

 

Bestilling

For å være sikker på at turen gjennomføres, må denne nordlysturen må bestilles minst 24 timer i forvegen. Har du dårlig tid, så ring oss gjerne og spør om turen går akkurat i dag. Bestill din nordlysomvisning på telefon 77 64 50 01, e-post booking@tmu.uit.no.

 

 

 

 

Starts: 01.01.16 at 00.00
Ends: 31.12.99 at 00.00
Where: Tromsø Museum
Location / Campus: Tromsø
Target group: All
Add to calendar