Following Arctic Fashion

Mennesker, identitet og estetikk på Europas største urfolksfestival, Riddu Riđđu.

Tema

I 16 år har Mari Karlstad og Marit Anne Hauan fulgt Europas største etniske festival Riddu Riđđu med kamera og åpent sinn. Det er blitt utstillingen Following Arctic Fashion.

Riddu Riđđu festivalen finner sted på ei gresslette i Manndalen i Kåfjord kommune. Den er en begivenhet den uka den varer og har sin egen utsøkte estetikk. Folk kommer i sine kofter, bukser, sommerkofter, sjal, øredobber, kommager, gensere, vester, luhkkaer og skaper festivalen.  

Fotograf Mari Karlstad og folklorist Marit Anne Hauan ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet har siden 2000 dokumentert festivalmoten på Riddu Riđđu-festivalen. Mari Karlstad med bilder og Marit Anne Hauan med tekster.

Tromsø Museum – Universitetsmuseet er ansvarlig for utstillingen i samarbeid med Senter for Nordlige Folk.

Innhold

10 portrettfoto i full størrelse av festivaldeltakere i sine antrekk

En fotokollasje som gir en vegg full av festivalstemning

1 dataskjerm med to hodetelefoner som presenterer festivalinnslag

1 reingevir til å henge hodetelefoner på

1 bildespill til å vise på veggen (prosjektør følger med) med mengder av flotte draktfoto, litt tekst kommentarer om draktene og så videre.

1 kolofon

Teknisk info

Plansjene i utstillinga er trykket på tekstil og leveres sammenrullet. De har solide aluminiumsskinner øverst og nederst, og henges opp ved hjelp av to «ører» i den øverste skinna. Derfor behøves det bare to spiker eller kroker i veggen for hver plansje. Det er også mulig å henge plansjene fra taket, men tenk på at de er nokså lette av vekt.

Mål på plansjene:

Portrettbildene er 106cm brede og 185cm høye.

Kolofonen er 80cm bred og 185cm høy.

Fotokollasjen har to plansjer, den øverste er 377cm bred og 82cm høy, den nederste 377cm bred og 85cm høy.

Fotokollasjen skal festes på veggen med borrelås. Borrelåsen som sitter på plansjen er av «ull»/løkke-typen, så leietakere må selv skaffe 16 meter svart krok-borrelås.

Billedspillet vises fra prosjektøren som følger med. Den har tilhørende harddisk (Minimac) og tastatur. Prosjektøren må henge i taket. Bildet som blir projisert på veggen bør være så stort som mulig, prosjektøren har optikk for å kunne vise 4-5 meter brede bilder.

Markedsføring

Det finnes en flott plakat til utstillinga. Ønsker man plakater til markedsføring er det denne som skal brukes, det er ikke anledning til å designe egne plakater for Following Arctic Fashion.

Vi leverer ei ferdig trykkefil til plakat der leietakers navn og visningsperioden er satt inn. Trykkefila leveres uten ekstra kostnader, den er inkludert i utstillingsleien. Produksjon av plakater fra trykkefila må hver leietaker selv stå for.

Pressebilder til bruk for media og på Internett leveres også på forhånd.

Katalog

Til utstillinga finnes en liten 20-siders katalog i lommeformat (ca. 14,5 x 14cm), som inneholder kort info om prosjektet, samt mange flott portrettbilder og et utsnitt av fotokollasjen.

Språk

All teksten i utstillinga og i katalogen er presentert fullstendig på tre språk; nordsamisk, norsk og engelsk.

Transport

Utstillinga leveres pakka i én kasse. Kassen er solid, men lett og har låsbare hjul. Kassens ytre mål er 120cm lang, 60cm bred og 75cm høy (inkludert hjulene).

Arealkrav

Utstillinga kan vises i ett og samme rom på ca. 60 kvadratmeter, men den kan også fordeles over andre arealer. Billedspillet må ha et ganske mørkt rom for å fungere godt.

Økonomi

Tromsø Museumkrever en viss leie per måned for utstillinga. Be om pristilbud. Leietakere mottar utstillinga fritt levert, men må dekke transportkostnader til neste visningssted. Kostnader til produksjon av plakat må hver leietaker dekke selv.

Starts: 17.01.17 at 00.00
Ends: 31.12.99 at 00.00
Where: Tromsø Museum
Location / Campus: Tromsø
Target group: All
Add to calendar