autumn 2024
FSK-2041 Sjømatproduksjon - 10 stp

Type of course

Emnet er forbeholdt studenter på bachelorstudiet i fiskeri- og havbruksvitenskap, og kan ikke tas som enkeltemne.

Course overlap

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

FSK-2040 Bærekraftig sjømat 10 stp

Course content

I dette emnet gis innføring i sentrale prosesser ved industriell bearbeiding av fisk og skalldyr. Prosessene blir gjennomgått fra fangst/slakting og fram til ferdig produkt, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.

Objective of the course

Kunnskap

Kandidaten har bred kunnskap om:

  • ulike sentrale produktgrupper og bearbeidingsprosesser i norsk sjømatindustri
  • faktorer som påvirker produktenes utbytte, kvalitet og holdbarhet
  • hvordan man evaluerer kvalitet på utvalgte sjømatprodukter

Ferdighet

Kandidaten kan:

  • forstå produksjonsmetoder og tilhørende teknologier som er presentert som flytdiagrammer
  • forstå sammenheng mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene
  • finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og presentere dette

Generell kompetanse

  • Kandidaten kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
  • Kandidaten kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen fiskeri- og havbruksnæringen

Language of instruction and examination

Undervisning og eksamen gjennomføres på norsk

Teaching methods

Undervisningen gis som forelesninger med innlagt tid for diskusjoner, samt seminarer

Examination

Examination: Duration: Grade scale:
Muntlig eksamen 30 Minutter A–E, fail F

Coursework requirements:

To take an examination, the student must have passed the following coursework requirements:

Muntlig presentasjon av semesteroppgave Approved – not approved
UiT Exams homepage

More info about the oral exam

Individuell muntlig eksamen

Re-sit examination

Det arrangeres kontinuasjonseksamen for studenter som ikke har bestått siste ordinære eksamen i dette emnet.
  • Earlier years and semesters for this topic