autumn
2024
FSK-2041 Sjømatproduksjon - 10 stp
Course content
I dette emnet gis innføring i sentrale prosesser ved industriell bearbeiding av fisk og skalldyr. Prosessene blir gjennomgått fra fangst/slakting og fram til ferdig produkt, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.Objective of the course
Kunnskap
Kandidaten har bred kunnskap om:
- ulike sentrale produktgrupper og bearbeidingsprosesser i norsk sjømatindustri
- faktorer som påvirker produktenes utbytte, kvalitet og holdbarhet
- hvordan man evaluerer kvalitet på utvalgte sjømatprodukter
Ferdighet
Kandidaten kan:
- forstå produksjonsmetoder og tilhørende teknologier som er presentert som flytdiagrammer
- forstå sammenheng mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene
- finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og presentere dette
Generell kompetanse
- Kandidaten kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- Kandidaten kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen fiskeri- og havbruksnæringen
Examination
Examination: | Duration: | Grade scale: |
---|---|---|
Muntlig eksamen | 30 Minutter | A–E, fail F |
Coursework requirements:To take an examination, the student must have passed the following coursework requirements: |
||
Muntlig presentasjon av semesteroppgave | Approved – not approved |
- Contact persons
-
- Earlier years and semesters for this topic