autumn
2016
FSK-2011 Fiskeri- og havbruksnæringen i praksis - 10 stp
Course content
Emnets formål er å gi studentene en praktisk og teoretisk innføring i sjømatnæringen. Gjennom tre uker skal studentene ha praksis i bedrifter, forvaltningsinstanser og organisasjoner innen marine næringer.
Emnet starter med en felles samling i samarbeid med Senter for karriereveiledning (SKA). Studentene skal lære seg å skrive søknad med motivasjonsbrev og cv, og skal deretter søke om praksisplass til en bedrift.
Etter fordeling skal studentene ut i arbeidspraksis. I løpet av tre praksisperioder skal de bli kjent med en bedrift i sjømatsektoren, og utføre arbeidsoppgaver i bedriftene etter anvisning fra nærmeste leder.
I løpet av studiet skal studenten ha tilegnet seg kunnskap om hvordan bedriften er organisert, og tilegnet seg erfaringer, kunnskaper og ferdigheter som arbeidstaker i sjømatsektoren.
Utenom praksisperiodene er det undervisning med forelesninger og seminarer. Studentene må regne med en betydelig egeninnsats på dette emnet.
Objective of the course
Kunnskap: Kandidaten
- Skal kjenne til hovedtrekkene i den virksomheten de har praksis i, herunder historie, formål, organisasjon, formell ledelsesstruktur og økonomi
- Skal ha tilegnet seg kunnskap om bedriftens/virksomhetens plass og funksjon i sjømatsektorens verdikjede, og de rammevilkår som gjelder for den aktuelle bedriften
- Skal ha innsikt i den aktuelle bedriftens muligheter og utfordringer mht. økonomi, marked, endrede betingelser og omdømme
- Skal lære seg hvilke krav og forventninger en leder i en sjømatbedrift stiller til sine arbeidstakere, herunder ansvarslinjer, plikter og rettigheter
Ferdigheter:
- Skrive søknad og cv for arbeidspraksis
- Utføre arbeidsoppgaver i en praksisbedrift etter anvisning fra nærmere leder
- Presentere bedriften overfor medstudenter og veileder
- Samle inn data og kunnskap fra bedriften som skal anvendes til skriftlige arbeider, herunder intervjudata fra nærmeste leder
Kompetanse:
- Vise selvstendighet, ansvarlighet og respekt som arbeidstaker
- Vurdere bedriften i et uavhengig faglig perspektiv
- Vise evne til å reflektere over egen utvikling som arbeidstaker
- Ha tilegnet seg en grunnleggende forståelse av muligheter og utfordringer som bedrifter i sjømatsektoren står overfor, knyttet til marked, økonomi, ressursforvaltning og innovasjon
- Ha tilegnet seg generelle jobbferdigheter
Assessment
Emnet har mappeevaluering. Vurderes med bokstavkarakterer A - F, der F er ikke-bestått.
Mappeinnleveringer:
- Skriftlig søknad om praksisplass med motivasjonsbrev og cv
- Muntlig og skriftlig presentasjon av praksisbedrift
- Skriftlig oppgave om praksisbedriftens plass i sjømatnæringens verdikjede. I arbeidet med denne oppgaven skal studentene foreta et intervju med nærmeste leder i praksisbedriften som ledd i datainnsamlingen
- Muntlig eksamen
Arbeidskrav: To arbeidskrav må være bestått for å få ta eksamen:
- Obligatorisk oppmøte i undervisningen (minimum 80 prosent deltakelse),
- Obligatorisk oppmøte i praksisbedrift (minimum 80 prosent oppmøte av full arbeidstid).
Kontinuasjonseksamen: Det gis ikke kontinuasjonsadgang.
Error rendering component
- Contact persons
-
-
-
- Earlier years and semesters for this topic