Will help Russians achieve better health

People in Russia have shorter life expectancy, a higher proportion of cardiovascular diseases, and the country generally scores low on benchmarks for health and welfare compared with Norway. – We can contribute here, says Turid Austin Wæhler, Advisor at the Centre for Arctic and Global Health at the UiT The Arctic University of Norway.

12.12.17

Norsk-russisk samarbeid om folkehelse

Folkehelse er mer enn bare klinisk medisin. Det fikk en gruppe besøkende fra Arkhangelsk erfare da de besøkte Tromsø nylig.

10.11.17

Tilrettelegging for fysisk aktivitet tjenes raskt inn i helsekroner

Gi innbyggerne bedre helse ved å tilby dem en aktiv hverdag! Det var budskapet fra UiT da en gruppe russiske fagfolk gjestet Tromsø.

-50°C skremmer ikke samarbeidsvillige UiT-forskere

Temperaturer under minus -50°C og golde sibirske stepper, skremmer ikke UiT-forskere fra å se mot øst når de skal utvikle nytt samarbeid innen forskning på kulde og miljøgifter.

UiT bekjemper antibiotikaresistens i Afrika

Antibiotikaresistens er ikke bare en trussel, men en realitet verdens helsesamfunn må ta inn over seg. UiT er derfor med på å gi et kunnskapsløft i Afrika.

10.11.17

Suksessfullt seminar om global helse

Senter for arktisk og global helse i Tromsø, arrangerte nylig sitt aller første seminar med fokus på grenseoverskridende samarbeid i nord. Meget vellykket, konkluderer initiativtakerne.

10.11.17

Working together in global health across Norway

The Norwegian Forum for Global Health Research began almost exactly 10 years ago, 16 November 2006. A group from Forum and other global health-interested met in Tromsø 3-4 November, 2016.

New Research School in Global Health

– The aim of the Research School is to increase network activity between Ph.D.-candidates, thereby lowering the threshold to visit each other and cooperate, says Chairman Thorkild Tylleskär. –We believe that through this we will be able to facilitate for better research.