Bilde av Alm, Siril
Bilde av Alm, Siril
Responsible for BED-3011 Research design -and methods School of Business and Economics in Tromsø siril.alm@uit.no +4777646734 You can find me here

Siril Alm


Job description

I started as an associate professor at the School of Business and economics, UiT The Artic University of Norway in March 2022. I have previously been employed as a researcher at the food research institute Nofima at the department of market research. I also have work experience from the Norwegian Seafood Council, Lerøy Aurora and Hurtigruten.

I completed my doctoral thesis in 2015 at UiT with the title "Exploring social influences on children's food attitudes and consumption". My research areas are consumer behavior related to food; especially children's food consumption, meals in kindergartens and schools, food waste, and consumer preferences of seafood. In recent times, I have become more concerned with how to motivate consumers to throw away less food. I mainly use qualitative research methods such as interviews, focus groups often using photography. I use NVivo as an analysis tool.

At the Norwegian School of Management, I am, among other things, responsible for subjects in research methods at bachelor -and master level.


  • Anders Hauge Wien, Siril Alm, Themistoklis Altintzoglou :
    The role of identity and gender in seafood cooking skills
    British Food Journal 2020 ARKIV / DOI
  • Gøril Voldnes, Ingelinn Eskildsen Pleym, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Siril Alm, Thomas Nyrud, Jan Thomas Rosnes :
    E-commerce of Seafood – A Review of Existing Research
    Journal of International Food & Agribusiness Marketing 2020 ARKIV / DOI
  • Siril Alm, Baard Herman Borge, Kaja Digranes, Målfrid Logstein, Synne Fink Nicolaysen, Syunniva Kobbenes Seljeseth et al.:
    Drikker du melk etter «best før» dato?
    https://forskning.no/ 2024 FULLTEKST / DATA
  • Siril Alm, Baard Herman Borge, Ane Norli Berg, Ingvild Marie Myrland Ingebrigsten, Sara-Isabell Rosanoff :
    Ville du spist denne bananen om den var sunn?
    Forskning.no 09. December 2024 ARKIV / DATA / PROSJEKT
  • Siril Alm, Aina Elstad Stensgård, Marcus Olling Andersen, Charlotte Edvardsen, Torstein Aleksander Velle, Johannes Martin Karlsen :
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    www.nordnorskdebatt.no 08. January 2024 ARKIV / DATA / PROSJEKT
  • Siril Alm :
    Seaweed -not only for food innovative consumers
    2024
  • Valerie Lengard Almli, Sveinung Grimsby, Per-Ole Arneberg, Siril Alm :
    ‘Bread rescuers’: How researchers aim to slice bread waste in half
    16. January 2024
  • Valerie Lengard Almli, Aina Elstad Stensgård, Siril Alm, Marcus Olling Andersen, Charlotte Edvardsen, Johannes Martin Karlsen et al.:
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    11. January 2024
  • Siril Alm :
    Resultater fra fokusgrupper SusKelpFood prosjektet
    2023
  • Siril Alm, Pierrick Francois Denis Stevant :
    Forbrukerne er nysgjerrig på tare
    nett.no 17. October 2023 FULLTEKST / PROSJEKT / DATA
  • Siril Alm, Valerie Lengard Almli, Paula Victoria Capodistrias, Gard Sveinung Grimsby, Torunn Nordbø, Anne Marie Schrøder et al.:
    Vi kaster 104 millioner brød i året. Kan kornkrisen endre det?
    Nettavisen 2022
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage torskemiddager
    fiskeribladet.no 30. April 2022
  • Siril Alm :
    Vi trenger flere sjømat-influensere!
    intrafish.no 2022 ARKIV
  • Siril Alm, Kristian Bendiksen :
    Matsvinn er fortsatt et stort problem
    01. April 2022 DATA
  • Siril Alm, Eli Kristin Aadland, Valerie Lengard Almli, Paula Capodistrias, Gard Sveinung Grimsby, Torunn Karlsen Nordbø et al.:
    Kan kornkrisen redde flere brød?
    Nettavisen 27. March 2022 FULLTEKST / ARKIV
  • Siril Alm :
    Resultater av NFD prosjekt: “Sjømat som hverdagsmiddag"
    2022 ARKIV
  • Siril Alm, Paula Capodistrias, Aina Elstad Stensgård :
    Flere må registrere matdonasjon
    Dagligvarehandelen 05. April 2022
  • Siril Alm :
    Food retailers’ motivation and barriers for donating surplus food to schools
    2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    Forskning.no 2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    We need more seafood influencers!
    2022 ARKIV
  • Siril Alm :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 24. May 2022 FULLTEKST
  • Siril Alm, Emil Bremnes :
    Unge mellom 25-35 år ønskes til prosjekt om sjømat (www.nofima.no 26/5-2021)
    2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 11. November 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    Nordnorsk debatt - Nordlys 09. November 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    barnehage.no 16. February 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    Aftenposten Viten 16. February 2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Sustainable eaters in Tromsø
    2021 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Donation of surplus food to schools
    2021
  • Guro Helgesdotter Rognså, Øydis Ueland, Diana Lindberg, Ida Synnøve Bårvåg Grini, Siril Alm, Stian Gjerstad Iversen et al.:
    Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020
    2021 ARKIV
  • Siril Alm :
    Bør daglig matservering anses for å være en del av kjerneoppdraget, gitt gjennom rammeplan for barnehager, eller mer som et "ekstra" velferdstilbud?
    2021
  • Siril Alm :
    MATMOT - Hvordan få barn til å tørre å smake?
    2021
  • Siril Alm :
    Påske, korona og matkresne barn: Her får du et godt tips!
    Nordlys 07. April 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm, Stian Gjerstad Iversen, Christina Neumann :
    Hvorfor er ikke sjømat festmat for barn?
    Nationen 27. May 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Menn er mer selvsikre sjømatkokker enn kvinner
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 20. November 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Mathandel på nett etter korona
    Dagligvarehandelen 30. June 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Fremtidens fiskekokker
    2020
  • Siril Alm :
    Påske med matkresen barn i koronaens tid
    Ås avis 11. April 2020 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Liker barn fisk om de deltar i matlagingen?
    03. January 2019
  • Siril Alm :
    Menn er mer selvsikre på at de kan lage sjømat enn kvinner
    19. July 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Seafood chefs of the future: how to improve childrens's Cooking skills
    2019
  • Siril Alm :
    Ta gutta med på kjøkkenet
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 23. May 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    La barna lage maten
    barnehage.no 09. August 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Drømmen om å handle mat på nett
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 25. October 2019 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Gi babyen din sjømat
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 12. September 2018 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvordan få barn til å spise mer sjømat
    2018
  • Siril Alm :
    Lær barna å lage fisk til jul
    Forskning.no 02. December 2018 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Gravide bør spise mer sjømat
    Livretter - Godfisk! (Blogg) 01. March 2017 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvordan få barn til å spise mere sjømat
    07. March 2017 FULLTEKST
  • Siril Alm :
    Hvem har ansvaret for dårlig SFO-mat? (Replikk)
    VG : Verdens gang 20. June 2017
  • Siril Alm, Jorunn Sofie Hansen :
    Har du fisk i matpakka?
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 06. April 2017 FULLTEKST

  • The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →


    Research interests

    My research areas are consumer behavior related to food; especially children's food consumption, meals in kindergartens and schools, food waste, and consumer preferences of seafood. I mainly use qualitative research methods such as interviews, focus groups often using photography. I use NVivo as an analysis tool.


    Member of research group