Instituttene for geovitenskap er tildelt 4,4 mill. kroner for prosjekt om internship i geofag
I dag ble det kunngjort fra Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) 10 prosjekter som tildeles inntil 5 millioner kroner hver i støtte for å utvikle nye samarbeids-, læringsformer og læringsarenaer som fremmer arbeidslivsrelevans i utdanningen.
Institutt for geovitenskap er blant disse som får en tildeling på 4,4 millioner kroner, for internship-prosjektet «GeoPraksis – Praksis for en arbeidslivsrelevant utdanning».
Totalt prosjektbeløp er 6,3 millioner kroner og prosjektet skal finansiere opp internship-koordinatorer ved UiT, UiO og UiB. Prosjektfasen er planlagt å vare i to kalenderår fra oppstart.
- Institutt for geovitenskap ved UiT, geofag-instituttene ved UiO og UiB, NVE, Equinor og NGI søkte høsten 2020 om finansiering til å iverksette et internship-prosjekt for bachelorstudenter i geovitenskap. I dag fikk vi vite at vi fikk finansiering for prosjektet, og jeg synes dette er en viktig milepæl for geofag-undervisningen i Norge. Fokus på ansettbarhet, tett samarbeid med arbeidslivet, dynamikk og integrering, opplæring i ferdigheter for det 21. århundret blir bare viktigere og viktigere for studentene fremover, fastslår prosjektleder Iver Martens, geofysiker ved UiT Norges arktiske universitet.
Planen er å igangsette det første pilotprosjektet med praksisordninger ved UiT våren 2021, for deretter å følge opp med en nasjonal pilot allerede høsten 2021. En rekke arbeidslivspartnere har vist interesse for prosjektet, samtidig som studentene etterspør dette i stor grad i nasjonale undersøkelser. Vi håper at vi med dette prosjektet kan øke rekrutteringen, øke tilfredsheten hos geofagstudenter og bidra med en modell for gjennomføring av internship-emner også for øvrige disiplinfag.
- Viktigheten av å synliggjøre studentenes ferdigheter og øke deres attraktivitet ovenfor arbeidsgivere, for å vise alle parter hvilke muligheter som ligger hos studentene og arbeidsgivere er et viktig felt som bør prioriteres, sier prosjektmedarbeider Siri Karlsen ved UiT Norges arktiske universitet.
Det var i september at Diku lyste ut inntil 40 millioner kroner til prosjekter som skulle føre til økt arbeidslivsrelevans i utdanningene, styrke studentens læring og møte arbeidslivets behov. Diku mottok 41 søknader, med en total ramme på 190 millioner kroner.
Les mer om tildelingen og prosjektene på sidene til Regjeringen.no