
Hvordan du kan søke / informasjon om utveksling
- Studenter som ønsker å studere i utlandet eller studenter som ønsker å studere på UiT gjennom utvekslingsprogrammer kan finne informasjon om dette her.
- Klikk her hvis du også ønsker å finne informasjon om hvordan du kan søke på studieplasser gjennom Erasmus + -programmet.
- Det finnes også en egen database hvor du kan søke etter fagmoduler på både bachelor- og masternivå som er tilgjengelig på EUGLOHs partneruniversiteter.
- Her finner du informasjon om folkeregistrering i utlandet.
EUGLOH - partneruniversiteter
Hva kjennetegner disse universitetene:
- langvarig samarbeid med andre universiteter innen høyere utdanning og forskning
- omfattende ekspertise på et vidt spenn med fagdisipliner relatert til global helse
- unik tilgang til storskala infrastruktur
- betydelig forskningskapasitet og er tett vevd sammen med lokalsamfunn og næringsliv.
- et bredt geografisk og kulturelt mangfold
UiTs partneruniversiteter:
- Université Paris-Saclay (UPSaclay)
- Lunds universitet (LU)
- Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU)
- Universidade do Porto (UPorto)
- University of Szeged (USZ)
- University of Alcalá (UAH)
- Universität Hamburg (UHH)
- University of Novi Sad (UNS)
Dine innspill til EUGLOH / Nettverk
- Ønsker du å finne en måte å nå ut til studenter med arrangementer og aktiviteter som omhandler global helse eller et utvidet helsebegrep?
- Ønsker du å få kontakt med kolleger på et partneruniversitet du vil dele ideer om nye prosjekter med eller du ønsker å samarbeide med?
- Er du en student som ønsker å ta del i EUGLOHs aktiviteter?
Ta da kontakt med oss, vi ønsker dine innspill.
Innspill om prosjekter som kan føre til utveksling
EUGLOH finansierer arrangementer og aktiviteter relatert til global helse, som fører til studentutveksling mellom partneruniversiteter. Hvis du har et kurs, en workshop, et seminar eller annet som du mener kan inkluderes i EUGLOHs utvekslingsprogrammer, ta gjerne kontakt med oss.
Fremming av aktiviteter som er relevante for EUGLOH
I akademiske miljøer holdes det dessuten en rekke arrangementer og aktiviteter som kan kobles til et utvidet helsebegrep eller global helse. Det kan dreie seg om kortvarlige fagtilbud som kurs, seminarer, workshoper, konferanser, studentaktiviteter eller kulturarrangementer.
Denne typen aktivitetet er noe vi også ønsker å synliggjøre innen EUGLOH-alliansen selv om det ikke er finansiert av oss.
EUGLOH kan bistå med å finne gode forelesere som er ansatt på partneruniversiteter og som underviser på bachelor- og masternivå. I en slik sammenheng er det opprettet et gjesteforeleserprogram (Visiting Guest Lecturer Programme). Fra midten av desember 2023 blir det publisert en katalog hvor du kan søke etter forelesere. Har du forslag til hvem som kan inkluderes i katalogen? Ta gjerne kontakt med oss gjennom dette skjemaet innen 11. desember.
EUGLOH - organisasjon
EUGLOH-alliansens organisasjon består av
EUGLOH som organisasjon arbeider for tettere integrering mellom partneruniversiteter. Det skjer på flere områder gjennom det som kalles arbeidspakker (Work packages, forkortet WP).
Under følger en beskrivelse av på hvilke felt EUGLOH-alliansen arbeider for å skape felles plattformer for samarbeid mellom partneruniversiteter.
Det er også ført opp hvem som er koordinator for hver enkelt arbeidspakke ved UiT Norges arktiske universitetet.
Arbeidspakke 1 ( WP 1): Prosjektkoordinering og ledelse
Sekretariatets ledelse og administrasjon av EUGLOH
Arbeidspakke 2 (WP 2): Transnasjonal undervisning og læring
Kontaktperson: Øyvind Hjuring Mikalsen, Fagruppeleder ved Seksjon for utdanningskvalitet, UiT
E-post:oyvind.h.mikalsen@uit.no
Arbeidspakke 3 (WP 3): Forskningsbasert læring
Felles europeisk plattform for læring basert på utfordringer og forskning
Kontaktperson: Bror-Magnus Sviland Strand, arbeidspakkekoordinator, Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
E-post: Bror-magnus.s.strand@uit.no
Arbeidspakke 4 (WP 4): Karriere og livslang læring
Handlingsplan for livslang læring
Felles europeisk rammeverk for kompetanse
Analyser av jobbmarkedet
Karriere og personlig utvikling
Partneruniversiteter og synergier
Kontaktperson: Mette Ravn Midtgard, seniorrådgiver og næringslivskoordinator, Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
E-post: mette.r.midtgard@uit.no
Arbeidspakke 5 (WP 5): Campusliv og studenter
Etablering av hubber for studentaktiviteter på de ulike campusene
Sammenknytting av campuser på partneruniversiteter
Kontaktperson: Verena Woltering, seniorrådgiver ved Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
E-post: verena.woltering@uit.no
Arbeidspakke 6 (WP 6): Samfunnsoppdrag
Kunnskapsutvikling
Nettbasert kunnskapsoverføringsportal
Treningsprogram for open science
Dialog med næringsliv og samfunn
Kontaktperson: Bror-Magnus Sviland Strand, arbeidspakkekoordinator, Seksjon for forskning og utdanningskvalitet
E-post: Bror-magnus.s.strand@uit.no
Arbeidspakke 7 (WP 7): Eksterne relasjoner og fokusområder
Samarbeid med internasjonale og regionale samarbeidspartnere
Kontaktperson: Sigrid Ag, seksjonssjef for Seksjon for internasjonalt samarbeid
E-post: sigrid.ag@uit.no
Arbeidspakke 8 (WP 8): Formidling
Formidling om EUGLOH-alliansens arbeid
Kontaktperson: Kim Bredesen, rådgiver ved Seksjon for kommunikasjon
E-post: kim.bredesen@uit.no
EUGLOHs generalsekretær
Emily Helmeid, Université Paris-Saclay
EUGLOHs executive board
Professor Sandrine Lacombe, Université Paris-Saclay
Dr. Lena Eskilsson, Lunds universitet
Professor Francesca Biagini, Ludwig-Maximillians-Universität
Márta Széll, Professor og Viserektor ved Szeged University
Joana Resende, universitetslektor, Universitetet i Porto
Mer informasjon om EUGLOHs Academic Leaders, Project Managers, Student Board representatives og andre aktører i EUGLOH-organisasjonen finner du her.
Styringsmodell
Lederskapet i EUGLOH-alliansen følger en felles styringsmodell. Denne modellen sikrer at et vidt mangfold i vårt akademiske felleskap er representert, og det gjelder spesielt studenter. Gjennom å bygge på en slik modell kan vi også garantere en inkluderende og holistisk representasjon når det gjelder beslutningsprosesser i vår allianse.
Styre
Ansvarsområde: The Governing Board er det øverste beslutningsorganet i alliansen. Det har mandat til å vurdere juridiske spørsmål og drive lobbyvirksomhet på vegne av alliansen. Det er et organ som tar beslutninger på et strategisk nivå, som bestemmer hvilke mål som skal settes for alliansen, og det godkjenner også budsjetter.
Medlemmer: The Governing Board har et roterende lederskap, som blir valgt blant rektorer og presidenter på partnerinstitusjoner. De som kan avgi stemmer er presidenten eller rektoren på partnerinstitusjoner. Det mottar råd fra tre representanter fra International Student Board, representanter fra International Academic Board og av EUGLOH-koordinatoren og generalsekretæren for EUGLOH-alliansen. Viserektorer og visepresidenter, i tillegg til en studentkoordinator, kan også delta under styremøter.
Ledelse
Ansvarsområde: The Executive Board er et organ som har mandat til å sørge for at prosjekter blir gjennomført. Det fungerer som en bro mellom alliansens strategier og operasjoner. Det har derfor en nøkkelrolle på et taktisk plan. The Executive Board skal rapportere til og stå ansvarlig overfor Governing Board.
Medlemmer: The Executive Board er ledet av alliansens koordinator. De stemmegivende medlemmene er visepresidenter, viserektorer, eller tilsvarende aktører fra hver partnerinstitusjon. De mottar råd fra International Student og Academic Boards (alle deres medlemmer kan delta på styremøter) og fra generalsekretæren for EUGLOH-alliansen. Ledere for akademiske arbeidspakker, Institutional Managers og arbeidspakkeadministratorer, samt co-managers, kan også delta.
Operasjoner
Sekretariatet har ansvar for at EUGLOHs arbeidsplan blir gjennomført og dets medlemmer koordinerer arbeidet til arbeidspakkeadministratorer og institusjonelle administratorer.
Det finnes åtte arbeidspakker, som dekker ulike ansvarsområder. Arbeidspakkeadministratorer har ansvar for arbeidet med å nå ulike mål som er tillagt deres ansvarsområde. Underveis får de råd fra studenter, universitetsansatte og lokale partnere.
UiT og EUGLOH har i Nord-Norge støttespillere i både privat og offentlig sektor:
- uit.no
- International
- Cooperation
- EUGLOH
EUGLOH – døråpner for global helse innen utdanning, forskning og innovasjon

Vil du oppleve hvordan det er å være student i et annet europeisk land og jobbe på lag med studenter fra flere kulturer? EUGLOH-alliansen, hvor UiT er partner, har etablert en plattform for et felles utdanningstilbud på ni europeiske universiteter. Gjennom EUGLOHs ordninger har du mulighet til å studere helserelaterte emner og fag på bachelor- og masternivå. Du kan også delta på kortvarige kurs, som sommerskoler, workshoper og seminarer, hvor utgifter til reise- og opphold blir dekket.
Mer om EUGLOH

UiT Norges arktiske universitet har siden det ble grunnlagt, prioritert utdanning av helsepersonell og forskning på helse og velferd. Vi har derfor bygd opp kompetanse og tverrfaglig samarbeid som kan bidra til å utvikle den arktiske regionen på disse områdene.
I 2023 ble dette arbeidet fordypet på et europeisk plan da vi ble en partner i The European University Alliance for Global Health (EUGLOH). Med på veien har vi lokale samarbeidspartnere som Arctic Frontiers, Helse Nord, Troms og Finnmark fylkeskommune og Tromsø kommune.
I dag er det ni europeiske universitetspartnere i denne alliansen. De har forent krefter når det gjelder utdanning, forskning og innovasjon. Deres fellesprosjekter er finansiert av EUs ERASMUS-program og Horizon Europe.
Et hovedmål for EUGLOH er å bygge fremtidens europeiske campus for global helse. Sammen har de ni universitetene skapt en felles plattform som åpner opp mange muligheter for flere tusen studenter, forskere og vitenskapelig ansatte. Gjennom EUGLOH er det nå knyttet sammen 338.500 studenter, 54.000 akademikere og 112 fakulteter og skoler.
Utdanningsekspertise og vitenskapelig infrastruktur ved de ni universitetene er gjennom EUGLOH stilt tilgjengelig for både studenter, vitenskapelig ansatte og forskere innen et vidt spekter. Der inntar livsvitenskaper og samfunnsvitenskap en sentral rolle. I et slikt bilde vektlegges også forskningsbasert læring.
EUGLOHs inter-campus initiativ er ment å kunne møte en rekke utfordringer knyttet til velferd og samfunnshelse.
EUGLOH har som mål å gjøre studier ved hver campus så enkelt og praktisk tilgjengelig som mulig. Det er også et mål å legge til rette for gode arbeidsvilkår for vitenskapelige ansatte og forskere.
Helse og lykke i skandinavisk kultur
Kan litteratur og kunst bidra til å skape innsikt i hvordan psykisk og fysisk helse påvirker vår egen livssituasjon? Hvordan har sykdomsprosesser blitt skildret i skandinavisk litteratur i århundrenes løp?
Les merFor studenter

Et viktig mål for EUGLOH-alliansen er å gjøre det mulig for studenter å kunne oppholde seg på partneruniversiteter. Det er tilrettelagt for en en høy grad av mobilitet på bachelor- og master-nivå. Det kan dreie seg om korvartige opphold, slik som workshoper, sommerskoler, seminarer eller konferanser.
I tillegg legger EUGLOH til rette for langvarige opphold. Studenter kan fullføre et utdanningsløp ved å studere på flere partneruniversiteter. Det kan gjøres på både bachelor- og masternivå hvor universitetsgrader kan oppnås i tråd med et felles europeisk regelverk. Opptak på partneruniversiteter skjer gjennom etablerte transnasjonale programmer som er tilrettelagt i tråd med nasjonale lover og regelverk.
Studenter kan dessuten søke om ha praksisopphold på partneruniversiteter, som inngår som del av egen grad eller de kan være trainee i et privat firma.
Bachelor
Her er en oversikt over studiemuligheter på bachelor- og masternivå, finansiert av ERASMUS+, som du kan søke på ved EUGLOH-partneruniversiteteter.
Master
Hvis du ønsker å ta en mastergrad som omhandler emner knyttet til global helse, finnes det flere valgmuligheter.
Internship / praksis
For bachelor- og masterstudenter er det mulig å søke på internships/praksis innen flere fagfelt på partneruniversiteter.
Trykk her for å finne en oversikt over ledige praktikantopphold.
Traineeship /lærlingplass
EUGLOH ønsker å knytte selskaper opp til kompetente kandidater som ønsker å bli utplassert i arbeidslivet på et internasjonalt nivå for å kunne fullføre praksisperiode under utdanning. Dette kan styrke deres profesjonelle ferdigheter med tanke på en fremtidig karriere. I et jobbmarked med høy mobilitet kan det gi et løft til kandidatenes muligheter for ansettelse.
På EUGLOHs partneruniversiteter er det mulig å søke på praksisopphold som er relatert til global helse innenfor flere fagdisipliner.
Mer informasjon om dette får du gjennom ta kontakt med UiT.
Gjennom EUGLOH-alliansen kan du delta på kortvarige kurs, sommerskoler, seminarer og workshops på våre partneruniversiteter. Reise og opphold er dekket av alliansen. Mer informasjon får du ved å klikke her.
For ansatte

Et viktig mål for EUGLOH-alliansen er å gjøre det mulig for vitenskapelige ansatte og kommende forskere å kunne oppholde seg på partneruniversiteter. Det er tilrettelagt for høy grad av mobilitet på PhD-nivå, også når det gjelder postdoc-programmer.
Praksisopphold
Det er mulig å ha søke om internships for vitenskapelig ansatte som ønsker å jobbe på et internasjonalt lag, på partneruniversiteter.
PhD-stillinger
På partneruniversiteter er det mulig å finne en rekke doktorgradsprogrammer hvor du kan fordype deg i fagfelt som omhandler global helse. Her kan du lese mer om hvilke ordninger det finnes for PhD-stipendiater på EUGLOHs partneruniversiteter.
Postdoc-stillinger
Gjennom EUGLOH er det mulig å søke på postdoc-stillinger innen prosjekter som omhandler global helse. Enkelte partneruniversiteter tar imot søknader til postdoc-stillinger. Ta også kontakt med UiT om du vil ha mer informasjon.
Seksjon for internasjonalt samarbeid lyser ut stipender på inntil 10 000 kroner som er øremerket som støtte til samarbeid innenfor universitetsalliansen EUGLOH.
Støtten skal bidra til samarbeid mellom UiT og minst ett annet partneruniversitet i EUGLOH. Stipendordningen er rettet mot søkere som er ansatte ved partneruniversiteter.
Stipendet skal brukes fortrinnsvis til reise til eller fra et av partneruniversitetene, men støtte til andre typer samarbeidsfremmende aktivitet kan også innvilges.
Reisestøtten kan brukes i tillegg til annen støtte, for eksempel gjennom ERASMUS-programmet, eller i tillegg til egne annuums- eller prosjekt-midler.
Foruten UiT er følgende universiteter omfattet av EUGLOH-samarbeidet:
Reisestøtte innvilges bare mellom UiT og et EUGLOH-campus. Målet for reisen skal være å initiere nytt eller fremme eksisterende utdannings-, forskings- og/eller innovasjons-samarbeid.
Om det kommer inn flere søknader enn det som dekkes av midlene, vil de vurderes etter hvordan planer for besøk er lagt opp.
Vi vil i så fall prioritere søknader som i større grad støtter opp om eksisterende mål for internasjonalt samarbeid – innenfor EUGLOH og ellers ved UiT. Søknader om reisestøtte til/fra mindre besøkte partnere kan også bli prioritert.
Klikk her for å levere søknad på stipend.
-
Har du spørsmål eller ønsker informasjon om EUGLOH, send e-post til:
Europeisk nettside for EUGLOH: https://www.eugloh.eu/
Her kan du melde deg på EUGLOHs nyhetsbrev.
Kontaktpersoner:
Kim Bredesen
Rådgiver, Seksjon for kommunikasjon, UiT/koordinator for WP8
e-post: kim.bredesen@uit.no
Mobil: 98 46 08 56Morten Simonsen-Sagerup
Institusjonell koordinator EUGLOH
E-post: morten.sagerup@uit.no
Mobil: 77 64 42 87Erling Petter Hæsken Trones
UiTs studentrepresentant, EUGLOH
International student board
E-post: etr019@uit.no
Mobil: 90 41 89 11
[Loading...]