Barn som pårørende

Hvordan kan fagfolk og andre voksne forebygge at barn som har foreldre med rusmisbruk eller psykisk sykdom ikke utvikler psykiske helseplager selv?

 

Foto: Colourbox
Å være et pårørende barn når en forelder blir syk kan oppleves som skremmende, og i verste fall kan det føre til at barn utvikler problemer som engstelse, depresjon eller atferdsproblemer. Derfor er det slik at barn som opplever at en forelder blir alvorlig syk, psykisk eller fysisk, kan ha behov for ekstra støtte og oppfølging. De gode nyhetene er at det er mye som kan forebygge at barna utvikler store problemer i en slik situasjon. I denne forelesningen skal vi se litt på konsekvenser for barn når foreldre er syke. I tillegg vil det være fokus på hvordan fagfolk og andre voksne kan forebygge at barn som har foreldre med rusmisbruk eller psykisk sykdom ikke utvikler psykiske helseplager selv.

Forelesningen er åpen og en del av emnet Forebyggende psykisk helsearbeid rettet mot barn og unge. Studenter ved studiet trenger ikke melde seg på.

Foreleser er professor Camilla Lauritzen. Forelesningen er spilt inn digitalt, Mariann Bellika Hansen (emneleder) vil være tilstede, organisere avspillingen, og korte gruppeoppgaver. 

Foredraget er gratis for alle påmeldte.

Lenke til undervisningsrom

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Information
When: 05. February 2020 kl. 09.00–11.00
Where: Campus Narvik, NARVIK_BL-D D1100
Location / Campus: Narvik
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Kontakt: Kjærsti S. Magnussen
Phone: +4777646983

Registration
Deadline: 04.02.2020
Participants: 10 av 70 (max)
Deadline has been reached. Sorry