Samtalepanel "Fortid og historie som skaper kunst om fremtiden"

INN - etniske minoriteter i norsk kulturliv og Sami Music Week er stolte av å invitere deg til samtalepanelet "Fortid og historie som skaper kunst om fremtiden".

Vi ønsker i denne samtalen å ta opp den samiske kulturhistorien, kunstformidling, fornorskningen, og hvordan det samiske miljøet har strategisk og politisk har jobbet med gjenoppbyggingen av samisk kultur- og kunsthistorie, gjerne i kombinasjon med musikk og film.

Mållet med denne dybdesamtalen er at du som publikum, skal få kunnskap om det kulturhistoriske, samefolket og hva som har skjedd i Norge etter starten på gjenoppbyggingen av dette kulturarbeidet og hvor vi er i dag. Vi skal også få innblikk i hvordan kulturfeltet jobber med inkludering og mangfold på strategisk, og hva vi kan lære av historien. Publikum skal ikke bare få mer kunnskap, men også få inspirasjon og motivasjon til hvordan vi sammen kan jobbe videre med å skape mangfold og representasjon i kulturfeltet.
Moderator: Selma Benmalek
Panelist: Odd Mathis Hætta og Ammal Ahmed Haj Mohamed
Selma Benmalek jobber til daglig som programkonsulent i Deichman. Som frilanser er hun skribent og redaksjonsassistent for bl.a. 10-undersøkelser, samt ordstyrer/konferansier under ulike kulturarrangementer. Hun er for øvrig styremedlem i Jeunesses Musicales Norway og styreleder i Norsk Bibliotekforening avd. Oslo.
Odd Mathis Hætta, f. 1940 Kautokeino. Lærerutdanning Tromsø off. Lærerskole 1963. Cand. philol. med hovedfag i samisk kulturvitenskap, mellomfag i samisk og arkeologi, grunnfag i nordisk. Dessuten finsk og geologi. Studier ved universitetene i Oslo, Trondheim og Tromsø..
Ammal Ahmed Haj Mohamed. Ammal er produsent og strategiansvarlig for inkludering og mangfold på kulturhuset Sentralen. Hun er også samfunnsdebutant og ble i 2022 listet «33 under 33 stjerneskudd innen politikk og kulturlivet» for sitt arbeid og aktivisme. I fritiden er Ammal leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Hun er utdannet ved universitet i Oslo, årsenhet i Nordisk særlig norsk språk og litteratur og har en BA i Internasjonale relasjoner fra England.
Sted: UiT, campus Alta, Auditorium 1042.
 
Hjertelig velkommen!

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Sami Music Week er internasjonal musikkfestival i Nordlysbyen Alta. Festivalen gjennomføres hvert år i uke 6.
Programmet til Sami Music Week inneholder konserter med populære samiske artister, seminarer med temaer innen musikk- og kulturfeltet, og diverse arrangement for voksne og barn, som gjennomføre i samarbeid med flere arrangører i Alta.

UiT campus Alta og Sami Music Week har samarbeidet om arrangement og events med fokus på samisk musikk og kultur siden 2018.
When: 08.02.23 at 10.30–11.30
Where: UiT, campus Alta, Auditorium 1042
Location / Campus: Alta
Target group: Employees, Students, Guests, Invited
Contact: Julia Bobina
E-mail: julia.bobina@uit.no
Add to calendar