Omvisning i utstillingen Temporary Arrival

Illustrasjons-/bannerbilde for Omvisning i utstillingen Temporary Arrival

Velkommen til omvisning i avgangangsutstillingen Temporary Arrival. To av utstillerne vil gi en innføring i de utstilte verkene og om kunstnerskapene bak. Kom og få ny innsikt i kunstprossessen, still spørsmål og slå av en prat med kunstnere fra årets avgangsutstilling ved Kunstakademiet i Tromsø.

Tromsø Kunstforening - Romssa Dáiddasiida og Tromsø Kunstakademi - Romssa Dáiddaakademiija ved UiT er stolte over å presentere Temporary Arrival - en utstilling som markerer fullføringen av kunstutdannelsen ved BA og MA programmet i 2023.

Utstillings datoer: 26.05-08.06
Utstillingens åpningstider: Ons–Søn 12:00–17:00
OBS! Utstilling foregår i Mack Øst, inngang fra Storgata 7.

Med arbeider av 

BA
Loulou Buxbom
Synnøve Fatland
Sebastian Lavin
Solfrid Elise Lindblom
Malin Tara Sakstad
MA
Niels Nielsen

Avgangsutstillingen tar over Mack Øst-bygget - tidligere et bryggeri fylt av fermentering, tilvirkning og tapping. Denne gangen vises nye arbeider av seks kunstnere og bygningen blir atter et rom for boblende ideer. Med bakgrunn i praksisen de har utviklet i løpet av utdannelsen ved Kunstakademiet i Tromsø presenterer kunstnerne ambisiøse nye verk. Felles for alle er at de startet studieforløpene sine under pandemien, i en tid hvor murer og grenser var forsterket. Verkene de presenterer relaterer også til grensene i verden vi lever i; både sosiale, materielle og politiske. Hva betyr det for en kunstners utdanning når byen eller utdanningsstedet de skal studere ved er stengt for dem? Hva når tilgangen til denne utdanningen så lukkes for andre mens du uteksamineres?
Temporary Arrival medfølges av Tickets to Nowhere, avgangspublikasjonen for 2023 der de utstillende kunstnerne presenterer sine prosjekter sammen med kollektive og individuelle refleksjoner forankret i deres tid på Kunstakademiet i Tromsø.

Utstillingen ledsages av en rekke arrangementer organisert av avgangsstudentene. Guidede omvisninger av og med kunstnerne selv, filmvisning med påfølgende samtale med utgangspunkt i filmen Onkel Henrik i tillegg til en åpningsfest på Kafe Eka, TKF, Muségata 2.

Samarbeidet mellom Tromsø Kunstforening - Romssa Dáiddasiida og Tromsø Kunstakademi - Romssa Dáiddaakademiija er en langvarig relasjon av stor verdi for begge institusjonene. Betydningen av solidaritet, støtte og samarbeid innenfor kunstfeltet, både lokalt og globalt, blir stadig mer tydelig. Forslaget til endringen i norsk lov – innføringen av studieavgifter for alle studenter fra utenfor EU/EØS – er noe som vil få massive og alvorlige konsekvenser i hele det norske samfunnet, og vil merkes særlig på kunstfeltet og i Tromsø.

Både Tromsø Kunstakademi - Romssa Dáiddaakademiija og det aktive kunstmiljøet i byen vår nyter godt av at vi er et bredt spekter av folk, stemmer og perspektiver; faglig, sosialt, kunstnerisk og produksjonsmessig. Kunstscenen i Tromsø har vokst seg sterk akkurat på grunn av denne sammensetningen, hvor lokale og tilflyttede kunstnere jobber sammen. Vi blir alle svakere uten dette. Vi står derfor imot den foreslåtte endringen i utdanningsloven og stiller oss på lag med kampanjen for gratis utdanning for alle, initiert av Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO).

Tilgjengelighet:
Utstillingsrommet befinner seg i andre etasje og fra hovedinngangen er det ikke tilgang til heis. Dersom det oppstår behov for veiledning til eller assistanse inn i bygget, finnes det en trappefri inngang via Grønnegata 1.
Ring direkte til vår utstillingsvert: +47 466 23 586.
WC: Det finnes et tilgjengelig toalett i tilknytning til lokalene, spør utstillingsverten som vil vise vei.


Vernissage: 25.05 17:00-20:00
Lokal: Mack Øst, Storgata 7, 9008 Tromsø
Vernissagefest: 25.05 19:30-00:00

Utstillings datoer: 26.05-08.06
Utstillingens åpningstider: Ons–Søn 12:00–17:00
Daglig visninger ‘ Onkel Henrik’: 12:30 & 14:30

Omvisninger med kunstnerne:
28.05 - 13:00
31.05 - 13:00
03.06 - 13:00

Presentasjon av Loulou Buxbom og filmvisning: 27.05 - 13:00

When: 28.05.23 at 13.00–14.30
Where: Mack Øst, Storgata 7
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Responsible: Karolin Tampere
Add to calendar