Avsluttende bachelorkonsert Til min 4. års bachelor-konsert vil jeg avslutte med et knippe verker som godt representerer min tilnærming til klassisk Saxofon. Det blir noen nye og noen gamle, og til og med et verk aldri spilt før." /> Avsluttende bachelorkonsert Til min 4. års bachelor-konsert vil jeg avslutte med et knippe verker som godt representerer min tilnærming til klassisk Saxofon. Det blir noen nye og noen gamle, og til og med et verk aldri spilt før." />

Eksamenskonsert Jonas Eskeland, saxofon

Avsluttende bachelorkonsert

Til min 4. års bachelor-konsert vil jeg avslutte med et knippe verker som godt representerer min tilnærming til klassisk Saxofon. Det blir noen nye og noen gamle, og til og med et verk aldri spilt før.

Igjennom fire år har jeg hatt gleden å studere i Tromsø, hvor jeg i lære hos Lars Lien har tilspisset meg til å spille på 1930-talls Buescher-Saxofoner, som en historisk utøver-praksis. Dette følger i tradisjonen til utøvere som Sigurd Raschér og John Edward-Kelly, som fikk bygget opp store repertoar med originale verker skrevet til seg, som krever stor mestring av overtoneregisteret på alt-Saxofon.
I tillegg er jeg glad for å kunne presentere to hjertesaker i gjennom mitt musikkstudie; Legende av Florent Schmitt - et stort, tidlige kammerverk skrevet til Elise Hall; og et uhørt stykke av Edvard Hagerup Bull. Med meg på klaver har jeg den uforlignelige Ole Bolås.

 Program:
-Giacinto Scelsi: Tre Pezzi (1956)
-Florent Schmitt: Légende (1918)
-Miklos Maros: Undulations (1986)
-Edvard Hagerup Bull: Tres Morceaux Brefs (1974)
-Alois Haba: Suita/Partita, op. 99 (1968)

KONSEN EKSAMENSFESTIVAL!
Byens tøffeste og mest velklingende eksamensavvikling!
Studenter ved Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet spiller 47 eksamenskonserter mellom 22. mai og 11. juni. Alle konsertene er åpen for publikum og gratis. Vi håper mange vil komme å høre på. Velkommen!
Disse eksamenskonsertene avslutter studieprogrammene bachelor og master i musikkutøving, eller de avslutter et valgemne, videreutdanningsemne eller deler av studieprogram. Konsertene har ulik varighet, fra 20-60 minutter.
Mer info om hver enkelt konsert kan du finne i vårt eksamensfestivalhefte som legges ut på konsertersteder, og  i vår arrangementskalender på konsen.no
 
Foto: Magnus Skrede
When: 08.06.23 at 15.30–16.30
Where: Rødbankens festsal
Location / Campus: Tromsø
Target group: Employees, Students, Guests
Contact: Silje Bræck Tøllefsen
Phone: 93283368
E-mail: silje.b.tollefsen@uit.no
Add to calendar